LEGENDID! Kert Toobal (vasakul) ja Rait Rikberg pidasid laupäeva õhtul oma viimase kohtumise.

Foto: Grete Isabel Huik / volley.ee
Võrkpall
28. mai 2023, 16:12

LEGENDID LÕPETASID! Toobal: Eesti koondis oli Raidu jaoks suurem ja tähtsam kui ta ise. Rikberg: Kert oli nagu kapten laeva peal

Laupäeva õhtul jõudis ametlikult lõpule üks epohh Eesti võrkpallis, kui Tartu ülikooli spordihoones andsid naiste ja meeste A-koondiste kohtumiste vahel oma lahkumisetenduse kodumaise vollemängu suurkujude sekka kuuluvad Kert Toobal ja Rait Rikberg.

Et mehed tõepoolest suurkujude või pigem suurmeistrite sekka kuuluvad, osutab ka nende koondisemängude arv: sidemängija Toobal esindas rahvusesindust 308 ja libero Rikberg 183 kohtumises! Sümboolse punktina peeti viimane kohtumine oma vanade võitluskaaslastega – teiste seas kuulusid nende tiimi näiteks Argo Meresaar, Raimo Pajusalu, Ardo Kreek, Jaanus Nõmmsalu, Rivo Vesik ja Oliver Venno – meie uue põlvkonna ehk U17 koondise vastu, kes kindlustas kevadel pääsu tänavusele EM-finaalturniirile. Avageimi võitsid 25 : 21 noored mehed, kuid teise, 15 punktini peetud geimi tulemuseks jäi 15 : 4 vanameistritele. Viimase punkti kombineerisid seejuures päevakangelased: Rikberg tõstis ja Toobal lõi palli põrandale.

Edasi lugemiseks: