Anett Kontaveit.

Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters
Tennis
29. mai 2023, 14:07

KURB: Kontaveit ja Kanepi kaotasid Prantsusmaa lahtistel juba avaringis (11)

Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste esimeses ringis kogesid kaotusekibedust nii Anett Kontaveit kui ka Kaia Kanepi.

Kontaveit (WTA 78.) kaotas ameeriklannale Bernarda Perale (WTA 36.) tulemusega 6 : 7, 2 :6.

Nende esimene sett oli võrdsete heitlus, mis jõudis kiiresse lõppmängu. Eestlanna jäi tie-break’is 2 : 4 taha, viigistas 4 : 4 ning pääses 5 : 4 ja 6 : 4 juhtima, ent otsustavas faasis oli ameeriklanna siiski kindlam, jõudis 6 : 6 viigini ja noppis ka setivõiduks vajalikud kaks punkti.

Teises setis olid Pera võidunumbrid selgemad. Samas ei saa öelda, et Kontaveit poleks võidelnud. Statistika näitab, et eestlannal oli matši jooksul neli ässa ja kolm topeltviga, vastase vastavad numbrid olid 3 ja 4. Esimese servi õnnestumisprotsent oli Peral 74 ja Kontaveitil 63 ning murdepallid ameeriklannal 7/4 ja eestlannal 6/2.

Kanepi (WTA 74.) vastane oli ameeriklanna Madison Keys (WTA 20.), kes pani oma paremuse maksma tulemusega 6 : 1, 3 : 6, 6 : 1. Võitjal oli seitse serviässa ja kaotajal null. Eestlanna tegi kuus topeltviga, ameeriklannal polnud neid ühtegi.

Eurospordi ekspert Alex Corretja ütles enne matši, et 37aastasel eestlannal on probleeme. „Kaia Kanepil on oma stiil, nii et tema stiili on raske ühe turniiri jaoks muuta,“ rääkis asjatundja. „Ta pole viimastel kuudel liiga hästi mänginud, mis teeb alati haiget. Ta lööb palli väga lamedalt, peaks mängima veidi kõrgemal ja kasutama rannet.“

Corretja lisas, et turniirile tulles pole kunagi lihtne stiili muuta. „Võib-olla oleks pidanud ta oma punktide kallal natuke rohkem vaeva nägema, rohkem oma võimalust ootama. Tema probleem on see, et ta peab hästi liikuma ja ma ei tea, kuidas ta füüsiliselt on. Tema esimene ring tuleb kindlasti väga raske,“ ütles Corretja matši eel ja nüüdseks teame, et ta ei eksinud.