Mullu sai Ivan Stojkovic kätt proovida FCI Levadias. Nüüd on Paide linnameeskonna kord.

Foto: Paide linnameeskond
Jalgpall
30. mai 2023, 09:40

Voolaidi asendab liiga noorim treener. Kas temas peitub Paide päästeingel?

Jalgpalli Premium liigas mõõnava Paide linnameeskonna peatreenerina asub ametisse 33aastane serblane Ivan Stojkovic.

Stojkovic juhendas möödunud aasta algusest kuni juulikuuni Tallinna FCI Levadia U21 meeskonda. Seejärel asus ta sama klubi esindusmeeskonna peatreeneriks, kus püsis kuni septembrini.

Nüüd otsustas raskes seisus Paide asetada kaardid üsna kogenematule (pea)treenerile, kellest ühtlasi sai ka Premium liiga hetke noorim mees ses ametis.

33aastasele Stojkovicile järgnevad vastavas pingereas temast aasta vanemad Nikita Andrejev (Nõmme Kalju), Marti Pähn (Tartu Tammeka) ja Victor Silva (Harju Laagri) ning 35ne Jürgen Henn (FC Flora). Kõik ülejäänud peatreenerid on üle 40aastased.

„Ivaniga varem kokku puutunud asjaosalised kirjeldasid teda noorusest hoolimata kui väga professionaalset ning tänapäevast, atraktiivset ja tulemusele orienteeritud jalgpalli viljelevat treenerit, kes seab endale kõrgeid eesmärke,“ ütles Paide linnameeskonna president Veiko Veskimäe klubi pressiteenistuse vahendusel. „Kogutud taustainfo leidis meie omavahelistes vestlustes ning neile järgnenud analüüsis kinnitust ja lisas usku, et oleme leidnud treeneri, kellega koos klubi ajalooraamatusse uued peatükid kirjutada.“

Paide asub Premium liigas 15 vooru järel seitsmendal kohal. Kuldmedalist ollakse juba 23 ning hõbedast 19 punkti kaugusel, kuid pronks (9 punkti) on täiesti püütav. Samas: üleminekumängudele viiv eelviimane koht on kõigest kahe silma kaugusel. Seepärast otsustas klubi juhtkond mõne päeva eest loobuda senise peatreeneri Karel Voolaidi teenetest.

Koos Stojkoviciga jätkab aga kogu senine Paide esindusmeeskonna treenerite ja tehniline personal: abitreener Ats Sillaste, väravavahtide treener Jüris Sahkur, fitness-treener Andrei Veis, videoanalüütik Egon-Eret Rinaldo ning füsioterapeudid Raiko Karpov ja Uku Pärn.

Ivan Stojkovic avaldas Eestisse naasmise üle suurt heameelt. „On suurepärane tunne olla Eesti jalgpallis tagasi. Paide linnameeskonnaga liitumise üle olen eriti rõõmus, sest tulen klubisse, mis on suurepäraselt organiseeritud ja juhitud ning kus töötavad pühendunud inimesed,“ lausus ta. „Olen koostööks valmis ja põnevil ning usun, et saadame üheskoos korda häid asju!“

Kams: Stojkovic on Eesti liigajalgpalliga suurepäraselt kursis

Veiko Veskimäe lausus, et ehkki vangerdused treeneripingil hooaja kestel kätkevad endas alati teatud piiranguid, leiti sobiv kandidaat. „Nii-öelda vahevariandi palkamist soovisime kindlasti vältida,“ kinnitas ta.

Treenerivahetuse protsessi juhtinud klubi spordidirektor Gert Kams tõdes, et Stojkovici näol on tegemist tänapäevastele kõrgetele standarditele vastava treeneriga.

„Ivani iseloomustavad väljendid nagu professionaalsus, tugev metoodiline võimekus ja töökus,“ kõneles Kams. „Ta tuleb meie juurde selge plaani ja kindla nägemusega, kuidas meeskond praegusest punktist edasi viia ning kindlasti toetab teda tõsiasi, et ta on Eesti kõrgliigajalgpalliga suurepäraselt kursis. Samas on tal ka väga tugev noormängijate arendamise kogemustepagas: ka see on meie klubi strateegilisi eesmärke silmas pidades ääretult oluline.“

Enne esimest korda Eestisse jõudmist töötas Stojkovic Serbias FK Rudar Kostolaci U19 noortemeeskonna peatreenerina. Tema pagasis on ka videoanalüütiku amet Horvaatia ja Saudi Araabia klubides, samuti erinevad treeneripositsioonid Serbia klubis OFK Bačka. Pärast möödunud aastal Eestist lahkumist pühendus ta UEFA PRO treenerilitsentsi omandamisele, millega on tänaseks jõudnud lõppjärku.

Paide esimene kohtumine uue peatreeneri käe all toimub 7. juunil, kui minnakse võõrsil vastamisi valitseva meistri ja  liiga liidri FC Floraga.