Hollandi koondist esindas Quincy Promes viimati 2021. aastal EMil. Seejärel esitati talle ametlik süüdistus sugulase pussitamises ning pärast seda pole vasakäär koondisesse kuulunud.

Foto: Peter Morrison / AP/Scanpix
Jalgpall
31. mai 2023, 08:35

Noakangelasest jalgpallistaar tahtis püsti panna ka pöörase kokaiiniäri

Hollandi jalgpalliäss, 50 korral tulpidemaa koondist esindanud ja nende kasuks seitse väravatki löönud Quincy Promes näikse olevat mees, kes kohe ei saa ilma pahandusteta. Kolm aastat tagasi pussitas ta perepeol oma nõbu, nüüd seisab aga silmitsi süüdistusega, mille järgi olevat ta koos ühe kaaslasega üritanud Euroopasse smugeldada rohkem kui 1,3 tonni kokaiini!

Täpsemalt käib jutt 1370 kilogrammist kokaiinist, mis oli jaotatud kahte partiisse, ühes 650 ja teises 713 kilo narkootilist ainet. Mõlemad partiid tabati Belgiast Antwerpeni sadamast juba 2020. aasta jaanuaris, kuid alles nüüd andis Hollandi riigiprokuratuur teada, et selle kokaiini salakaubaveos süüdistatakse Promes'i ja tema kaasosalist, kes on samuti Hollandi kodanik.

Hollandi meedia teatel toimub eelistung 5. juunil. Het Parooli ajaleht palus kommentaari Promes'i advokaadilt Robert Malewiczilt, kuid too andis teada, et enne istungit ei ütle ta antud teemal midagi.

Seejuures on tõenäoline, et 31aastane Promes ise sellel eelistungil ei osale, kuna ta mängib klubijalgpalli Venemaal Moskva Spartakis ning viibib üldsegi seal.

Lisaks kokaiinikaubandusele seisab jalgpallur, kes on oma karjääri jooksul esindanud näiteks ka Amsterdami Ajaxit ja Sevillat, silmitsi veel ühe tõsise süüdistusega. Nimelt pole endiselt tulnud kohtuotsust, mis puudutab juhtumit, kui ta pussitas 2020. aasta juulis oma nõbu.

Märtsis nõudis prokuratuur Promes'ile selle teo eest kaheaastast vanglakaristust. Kohus leidis, et algne süüdistus tahtlikus tapmiskatses ei leidnud siiski kinnitust, kuid lõplikku otsust pole veel langetanud. Kogu loo teeb segasemaks asjaolu, et kui jalgpallur ise on sugulase pussitamist eitanud, siis politsei poolt pealt kuulatud telefonikõnedes on ta seda siiski tunnistanud.

Selles kaasuses peaks kohtuotsus tulema samuti järgmisel esmaspäeval ehk siis samal päeval, kui algab ka vutistaari kokaiiniäri protsess.