Maik-Kalev Kotsar.

Foto: David Aguilar / EPA/SCANPIX
Korvpall
31. mai 2023, 10:31

VIDEO | Kotsari ja Raieste hooaeg sai play-off'is ootamatult kiire lõpu

Hispaania korvpallimeistrivõistluste põhiturniiril Barcelona järel teise koha saanud Baskonia pudenes play-off'is konkurentsist juba veerandfinaalide järel. Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste tiim pidi kahel korral tunnistama seitsmenda asetuse saanud Badalona Joventuti paremust ja nii sai nende hooaeg ootamatult kiire lõpu.

Avamatš Baskonia kodusaalis oli lõppenud Badalona 99 : 91 võiduga ning see tähendas seda, et kuna veerandfinaalid mängitakse Hispaanias kahe võiduni, ei tohtinud Baskonia teisipäeva õhtul endale Badalona kodusaalis libastumist lubada.

Paraku ei suutnud Baskonia end keerulises seisus olles vajalikul määral kokku võtta. Esimesel ja teisel veerandajal saadi mõnel korral juhtima punkti-paariga, aga ei enamat. Kolmanda veerandi lõpus tegi hoopis kodumeeskond väikse vahespurdi ning läks otsustavale perioodile vastu üheksapunktises eduseisus.

Badalona pani sama hooga edasi neljandal perioodil, saades korraks vahe ka 15 punkti peale. Baskoniat endale enam ohtlikusse lähedusse ei lubatudki ja nii võideti mäng lõpuks 83 : 76 ja pääseti esimesena poolfinaali, kus kohtutakse Madridi Reali ja Gran Canaria vahelise paari võitjaga. Seda seeriat juhib praegu Real 1 : 0.

Kahest eestlasest pääses teisipäeval väljakule Kotsar, kes sai rassida pool tundi, mille jooksul viskas 12 punkti (kahesed 5/5, vabavisked 2/2), hankis kaheksa lauapalli ja andis kaks korvisöötu. Lisaks tegi ta kolm vaheltlõiget ja kaotas korra palli. Baskonia resultatiivseim oli 16 punkti visanud Markus Howard, üleplatsimehekes kerkis aga 22 punktiga Badalona tagamängija Kyle Guy.