KES SAAB PALKA, KES SOOJA KÄEPIGISTUSE: erinevates Eesti sportmängude liigades on atleetide tasustamine vägagi erinev.

Foto: 2x Remo Tõnismäe, Martin Ahven, Teet Malsroos, Maria Kilk, Aldo Luud / kollaaž
Spordivaria
31. mai 2023, 14:30

Kas Eesti tiimisportlased saavad riigi keskmise palga kätte? Võivad saada rohkemgi, kuid halvemal juhul tuleb endal sportimisele peale maksta

Mis võiks olla põnevam, kui piiluda teiste inimeste rahakotti! Spordimaailmas on suurte ässade teenistused enam-vähem avalikud ja nii koostab USA majandusajakiri Forbes igal aastal ka vastavaid edetabeleid, kust saame näiteks teada, et Pariisi Saint-Germain maksab Prantsusmaa vutistaar Kylian Mbappéle hooaja eest 93,55 miljonit eurot.

Eesti sportmängude liigades toimetavad atleedid ei saa sellistest summadest loomulikult isegi mitte und näha, ent ikkagi – kui palju või kas üldse meie erinevate alade klubid sportlastele nende teenete eest ka seda va krabisevat maksavad?

Sellest, kuidas suhestub sportlaste teenistus Eesti keskmise brutopalgaga, mis statistikaameti andmetel oli tänavu märtsis 1810 eurot – olid nõus rääkima kõik meie erinevate sportmängualade tippklubide olulised isikud – BC Kalev/Cramo mänedžer Ramo Kask (korvpall), FC Flora president Pelle Pohlak (jalgpall), Tartu Bigbanki mänedžer Hendrik Rikand (võrkpall), Põlva Serviti ihu, hing ja südametunnistus ühes isikus Kalmer Musting (käsipall), Tallinna HC Panteri juhatuse liige ja finantsjuht Meelis Luht (jäähoki) ning Jõgeva SK Tähe / Olivia treener Marko Saksing (saalihoki).

Edasi lugemiseks: