Kristian Kullamäe Lietkabelise särgis.

Foto: Facebook / BC 7bet-Lietkabelis Panevėžys
Korvpall
31. mai 2023, 21:14

KÕVA! Kullamäe pole veel Leedus hooaega lõpetanud, aga juba koidab üleminek tugevamasse liigasse

Hispaania korvpallist kirjutav portaal Encestando teab rääkida, et Eesti koondise tagamängija Kristian Kullamäe on läbirääkimistes sealse kõrgliigaklubi Bilbao Basketiga.

Portaali andmetel vajab Bilbao endale täiendusi nii ees- kui tagaliini, kuna meeskonnast on lahkunud neli mängijat. Klubi on Kullamäega juba mitu päeva läbirääkimistes olnud ning juba lähiajal on plaanis allkirjad paberile saada.

Võib aimata, et ametlik teade ei tule välja enne kui Kullamäe hooaeg Panevežyse Lietkabelisega on lõppenud. Täna alustati Leedu liiga pronksiseeriat, kus kaotati avamängus Jonavale 80 : 89. Kullamäe panus oli korralik – 15 punkti (kolmesed kuuest neli), kolm korvisöötu ja kaks lauapalli.

Nimekamatest mängijatest kuulusid lõppenud hooajal Bilbao koosseisu NBA karastusega keskmängija Jeff Withey, paari aasta eest Riia VEFi kuulunud Michale Kyser, USA tagamängija Adam Smith ning Rootsi koondislased Ludde Hakanson ja Denzel Andersson.

Encestando andmetel lahkusid klubist Withey ja Kyser, aga lepingut on pikendatud nii Anderssoniga kui peatreeneri Jaume Ponsarnauga (2025. aastani).

Hispaanias on Kullamäe mänginud ka varem, kui kuulus Real Canoe ja Palma koosseisus esiliigasse ning mängis mullu kõrgliigas Burgose eest. Burgosest Kullamäel kõige paremad mälestused pole, sest pääses platsile vähe või üldse mitte. Tänavuse Lietkabelise hooaja pealt, kus Kullamäe on visanud kahekohalise arvu punkte nii eurosarjas kui koduliigas, võib eeldada, et Bilbaos ootab ees kandvam roll.