Kristin Tattar.

Foto: Disc Golf Pro Tour
Spordivaria
5. juuni 2023, 00:32

VIDEOD | VÄGEV! Kristin Tattar võttis USAs järjekordse võidu: tuletasin endale pidevalt meelde, et ma pole allaandja (2)

Kettagolfi maailma esinumbri Kristin Tattari hooaeg on kulgenud oma seisuse vääriliselt. Lõppenud nädalavahetusel triumfeeris ta USAs Portland Openil.

Eestlannal oli enne viimast võistluspäeva kindel edu ning seda suutis ta ka hoida. Pühapäeval sai Tattar kirja viis birdie't, ühe bogey ning läbis ringi 63 viskega.

Kokku kulus tal nelja ringi läbimiseks 245 viset, mis on 25 alla par'i. Eesti sportlane edestas ameeriklannat Sai Anandat (–21; 249) nelja viskega. Kolmandat kohta jäid jagama Ohn Scoggins ja Juliana Korver (–19; 251).

Tegu oli Tattari viienda profituuri etapivõiduga käimasoleval hooajal.

„Tunnen suurt kergendust, et see on läbi. See oli mu elu üks raskemaid ringe. Võitlen praegu, et mitte nutma puhkeda, sest see oli nii raske. Tuletasin endale pidevalt meelde, et ma pole allaandja ja pean võitlema. Asjad ei läinud soovitult, aga nüüd, kui kõik on läbi ja olen võitja, tunnen end imeliselt,“ sõnas Tattar pärast võistlust.

Ta lisas: „Pärast esimest eksimust tundsin end natuke ebakindlalt ja sealt alates hakkas allamäge minema. Aga tuletasin endale meelde, et see pole veel läbi ning pingutasin lihtsalt edasi.“

Meeste konkurentsis teeb Portland Openil kaasa Albert Tamm. Tema on kolme ringi järel 106 jätkaja seas jagamas 54 kohta, olles läbinud rajad 188 viskega ehk neli alla par'i. Juhib ameeriklane Adam Hammes 171 viskega (21 alla par'i).