Ott Tänaku lootustele Sardiinias pani põntsu veetakistus.

Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
WRC
4. juuni 2023, 23:53

Uus ralli, sama probleem. Tänaku kannatus on pandud tõsiselt proovile (1)

Sardiinia MM-rallil nägime seda, mida oleme näinud terve tänavuse hooaja vältel. Ott Tänaku autol napib kiirust ja võimsust, mistõttu on konkurentidega järjest raskem tempos püsida. Sel nädalavahetusel tuli ka katkestada ning seega lahkub eestlane Itaaliast nelja silmaga, mis õnnestus napsata punktikatselt. Tiitlikonkurentsis on tagasi aga aasta esimese etapivõidu teeninud Hyundai esisõitja Thierry Neuville, aga ehk on kõige rohkem põhjust rahul olla hoopis kolmanda koha saanud valitseval maailmameistril Kalle Rovanperäl.

Kuigi Sardiinias oli keeruline kõigil – suuremate muredeta jõudsid finišisse vaid Neuville, Lappi ja Rovanperä –, siis oli see Tänakule sel hooajal kuuest rallist viiendaks, kus tema masinat on tabanud mõni tehniline probleem. 

Meenutagem, et avaetapil Monte Carlos tabas meie ralliässa autot elektririke, hiljem pidi ta hakkama saama katkise roolivõimu ja käsipiduriga. Mehhikos kadus M-Spordi esisõitjal liidrikohal keset kiiruskatset turbo, Horvaatias ei töötanud tal taas käsipidur, Portugalis samuti ning seal tuli ka viimasel päeval hakkama saada ilma hübriidsüsteemita: „Sellele meeldib magada, ralli on olnud talle juba liiga pikk,“ nagu ütles Tänak siis ise. 

Nüüd sai saatuslikuks veetakistus. Pärast selle läbimist tekkis mootoris elektriline häda ning üheksanda katse järel ei saanudki ta enam oma masinat liikuma.

Ent Sardiinia ralli järel kurtis punktikatsel teise koha saanud ja sellega neli silma teeninud 2019. aasta maailmameister hoopis nigelavõitu kiiruse üle.

Edasi lugemiseks: