Kalle Rovanperä.

Foto: AFP/Scanpix
WRC
5. juuni 2023, 23:31

Rovanperä mõtleb Toyotast lahkumisele: järgmise hooaja osas on kõik lahtine (4)

Portaalis DirtFish kirjutatakse, et autoralli valitsev maailmameister Kalle Rovanperä mõtleb Hyundaiga liitumisele.

22aastase soomlase leping Toyotaga saab läbi käimasoleva aasta lõpus. Tema mänedžer Timo Jouhki avaldas, et nii järgmise aasta kui ka edasise tuleviku osas on praegu kõik lahtine, ent ei tahtnud midagi täpsustada.

Kui DirtFishi andmetel peab Rovanperä hetkel läbirääkimisi nii oma praeguse tööandja kui ka Hyundaiga, siis Toyotas loodetakse, et neil õnnestub temaga peagi lepingut pikendada.

„Oleme talle pakkumise valmis pannud. Ja tunneme, et Kallele see sobib. Tegemist on tema kodumeeskonnaga. Kalle on osa Toyota perekonnast ning tahame, et see oleks nii ka edaspidi,“ ütles Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala portaali Rallit.fi vahendusel.

„Tavaliselt hakatakse suvel lepingute üle aru pidama. Jõuame vaikselt hooaja keskpaika, seega on see normaalne,“ lisas ta.

Rovanperäl on Toyotaga käsil neljas hooaeg, kuid DirtFishi andmetel on ta Jaapani autotootjaga teinud koostööd juba alates 2016. aastast.

Mullu aegade noorima sõitjana maailmameistriks tulnud Soome ralliäss juhib MM-sarja ka tänavu, olles esimese kuue etapiga kogunud 118 punkti. Teisel kohal on praegune Hyundai esisõitja Thierry Neuville 93 silmaga.

Hooaeg jätkub ülejärgmisel nädalal Keenias.