RÕÕM: veebruari teisel päeval alistas Eesti saalihokinaiskond 4 : 0 Hispaania ja MM-pilet oli sellega taskus. Ent selleks, et taskusse jõuaks ka lennupiletid Singapuri, kus MM toimub, peavad mängijad ise raha leidma.

Foto: Michael Peter Allenwinden / IFF
Spordivaria
8. juuni 2023, 10:56

Saalihokinaised peavad MMile sõitmiseks ise raha leidma. Kapten: seda summat suka seest või sahtli põhjast välja ei korja (4)

Eesti naiste saalihokikoondis näitas jaanuari lõpus ja veebruari alguses Itaalias peetud MM-valikturniiril kiiduväärset mängu ning tagas koha detsembris Singapuris toimuvale finaalturniirile. Ent naised, kes kauges Kagu-Aasia riigis Eestit esindavad, peavad arvestama tõsiasjaga, et reisikuludeks tuleb endal välja käia kopsakas summa.

„Vastab tõele. Ega me keegi õnnelik ei ole selle üle, aga nii on,“ nentis Eesti saalihokiliidu president Meelis Aab, kui Õhtulehe reporter temaga ühendust võttis, et uurida, kas juttudel MMil koondise esindamise eest peale maksvatest naistest on tõepõhi all.

Mõistagi on küsimus rahas ehk täpsemalt selle piiratud hulgas, mis saalihokiliidu käsutuses on. Saalihoki ei kuulu Eesti olümpiakomitee (EOK) Team Estonia koosseisu ning tegemist on täielikult amatöörspordiga, tõdes Aab.

Naiskonna kapten Kati Kolsar ei hakanud aga salgama, et päris mitu mängijat seisavadki silmitsi reaalse ohuga, et MMile sõita ei saa.

„See tuhat eurot või kes teab, mis summa see lõpuks on, pole ju selline asi, mille lihtsalt suka seest või sahtli põhjast välja korjata,“ nentis Kolsar. „Ja paljudel pole ka seda võimalust, et pöörduda mõne tuttava ettevõtja poole, kes aitaks. Küsimus on täiesti päevakorral: aga mis siis, kui ei leia seda raha – kas siis jääb mõnel mängijal või tervel koondisel MMile minemata?“

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99