FC Flora ja Paide Linnameeskond mängisid Ivan Stojkovici (valge pusaga) debüütmängus 0 : 0 viiki.

Foto: Karin Jaanus
Jalgpall
7. juuni 2023, 22:39

GALERII | Uue näoga Paide viskas 17aastase poolkaitsja tundmatus kohas vette, aga sealt ujuti muretult välja. Flora probleemid aina süvenevad

Paide Linnameeskond on edaspidi uue näoga ja esimese aimduse selle kohta saime kolmapäeva õhtul A. Le Coq Arenal, kui Ivan Stojkovici juhendatud Paide viigistas Premium liiga liidri FC Floraga 0 : 0. Paide leer tundis end mängujärgselt enesekindlalt, Flora peatreenerile Jürgen Hennile tekkis aga ilmselt halle juuksekarvu aina juurde.

Mullu suvel FCI Levadia eesotsas töötanud Stojkovici esimene selge muudatus puudutas äärekaitsjaid. Kaitsefaasis olid Karl Mööl ja Joseph Saliste selgelt äärel, aga rünnakul liikus Mööl järjepidevalt keskele alumise poolkaitsja rolli. See lubas Andre Frolovil kõrgemale liikuda, kohati isegi Sergei Mošnikovi kõrvale teiseks ründavaks poolkaitsjaks.

Keskkaitses alustas Paide aga Oskar Hõimu ja Silver Alex Kelderiga ehk meestega, kes üldiselt täidavad alumise poolkaitsja rolli. 17aastase Hõimu jaoks oli see üldse sel tasemel keskkaitses debüüdiks. Abdul Razak Yusif ja Dehninio Ismael Muringen olid traumade tõttu koosseisust väljas, Kristjan Pelt jäi aga pingile.

FC Flora puhul oli tähelepanuväärne, et Jürgen Henn otsustas poolkaitses platsile läkitada Mihkel Järviste ja Konstantin Vassiljev jäi pingile. Tartlane oli enne tänast sel hooajal Premium liigas mänginud vaid 117 minutit. Vigastuspausilt on aga oodatust kiiremini tagasi keskkaitsja Erko Jonne Tõugjas, kes asendas mängukeelu kandnud Märten Kuuske. Alles teisipäevasel pressikonverentsil teatas Eesti koondise peatreener, et oleks Tõugjas terve, oleks ta kindlasti kaasatud ka koondise tegemistesse. Näis, kas järgmine nädal teeb selles vallas korrektiive.

Edasi lugemiseks: