Kommentaar

VENEMAAST, HÜSTEERIATA | Kirjanik Kalle Käsper: lugege Remarque’i, ja te näete, et ajalugu kordub: „Ebainimlikkus oli muutunud normiks...“ (17)

LISA KOMMENTAAR

Arvan27. september 2023, 22:25
Nagu annaks haritlaseks olek automaatselt vabastuse kõigest sellest, mis on halb . Kindlasti on nn. haritlaste seas palju inimesi, kes on selle agressiooni vastu, ainult et kes selle kindlaks teeb? Kui nii võtta, siis on peaaegu kõik venemaalased pantvangid, sest suur juht käsutab neid. Neil ei jää muud üle, kui alluda. Nagu stalini ajal. Sel ajal, kui venemaa pommitab Ukraina linnasid, istuvad venemaa haritlased oma koosviibimistel, teevad oma üritusi, kõik jätkub, nagu rahu ajal. Oot-oot, kas kuskil on sõda? Mis see meisse puutub? Meil on siin kõrgemad mõtted.
Arvan27. september 2023, 22:16
Ka venemaal on siis valdav osa inimestest olnud lihtsalt vait, kaasa koogutanud ja õigeid inimesi valinud. Ei, süüdi pole keegi peale ühe tüübi, kellel putin nimeks. Nagu siin elavad venelased on valdavalt putini poolt hääletanud.Teate, mis. Valdava osa venemaalaste jaoks on suurvene mõtteviis sisse kasvanud. Ja miks me arvame, et kui mõni neist on tuntud kultuuri- või teadustegelane, siis ta niimoodi ei mõtle. Jah, kui ta ütleks avalikult välja. Kui selliseid inimesi oleks palju. Aga ka siin elavatest venelastest toetab tegelikult suur osa idanaabri agressiooni.
Arvan27. september 2023, 22:07
See, et Eestil on oht muutuda totalitaarseks riigiks, tuleneb praegustest valitsusparteidest. Ja venelased oma olemasoluga pole selle põhjus. Kui teatud tegelased venemaaga asju ajasid (ajavad), siis kui tõsiselt saab võtta mingeid aktsioone teatud teemadel. Põhiline on võimu kindlustamine, ringkaitse, toiduahel. Ja nii nagu meil ainult vähesed sõna võtavad teemadel, mis puudutab isikuvabaduste piiramist või muid tõsiseid ühiskondlikke probleeme, siis oleme ise süüdi selles, kuhu jõuame. Kas kommentaari maht on määratud viie reaga?
mimine27. september 2023, 17:00
need venelased tehku oma etniline kodumaa korda ja esimese valikuna elagugi seal, kui väga lihtne on mööda maailma laiali valgunult viriseda ja vinguda et neil on paha elada ; neil ei lasta kujundada venekeelset venemeelset kombe ja eluruumi , mida kohalikud aborigeenid asjast arvavad pole ju tähtis umbvenelasest šovinistile ja nende mõjutatavatele kaasmaalastele kaasanoogutajatele
Jüri27. september 2023, 14:10
Suured jagavad omavahel maailma ja väikestest ei hooli ei Venemaa, ei USA, ei Hiina.
Wilhelm27. september 2023, 12:11
Venepärase juhi nime pärast küll siin keegi erakonda ei vaheta vaid ikka põhjused on palju sügavamad. Näiteks Tallinna pommitamise mälestuspäeval ei saanud linnapea minna mälestuskõnet pidama. Huvitav miks ei saanud? :)
Võis libastuda27. september 2023, 12:16
kursi hoidmisel. Parem karta kui kahetseda on elutõde.
Eesti on27. september 2023, 11:43
eripärane maa. Alustame Toompea sõnakõlksutajatest, aga tulemused puuduvad rahva jaoks.
Mida veel oodata27. september 2023, 10:58
kui peaminister pole kordagi kahetsenud, et tema pereäri tegeleb Venemaal raha teenimisega liialt läbipaistvas skeeemis! Eestkuju on olemas kuidas peaks vene numbrimärgi ebasobivad tähed üle tejpima, et saaks rahulikult Eestis edasi paarutada. Kleepsusid Eesti vöi Ukraina lipuga peaks ikka poodidest leidma vöi piiripunktis müüdama.
Eesti on27. september 2023, 11:44
eripärane maa. Alustame Toompea mängudest, aga tulemusi rahva jaoks ei ole.
kuidas kuts külale27. september 2023, 09:23
venelased a la "ja ruzzkii" peaks häbenema mitte moskva vahet sõeluma
Venelane Eestis siis27. september 2023, 11:47
tähendab , aga venelane on uhke ja hea, et saab teiste kallal vägivallatseda.
...27. september 2023, 12:20
Ainult surnud venelane on hea venelane!
USA27. september 2023, 09:03
Eesti on Ameerika lakei ja Ukraina oblast. Eesti peab seisma USA Peremehe sõjaliste ja majanduspoliitiliste huvide eest läbi aegade. Oma rahvarämps võimureid eriti ei huvita.
No kuule seltsimees27. september 2023, 11:50
Millised mõtted Eestist siis! Meil on väga asjalikud asjamehed isegi parlamendis Eesti heaoluga tegelemas, muidugi Moskva heakskiiduga ka.
Kolinal allakäigutrepist põhja kukkuv riik27. september 2023, 08:47
Muu on pohlad aga pääasi, et preilaZ saab teha mis aga hetke ajel kolba sisse tõksatab ja pääasi kui võib kõikidele teistele öelda mis sülg suhu toob! Pääasi kui valitud refiidlad võivad rusastaniga semmida ükskõik mis poosis! Teised kõik tühistada ja rohujuure tasandile tampida! See ongi ju põhiseaduslik võrdsus kui mõned valitumatest valitumad on võrdseimatest võrdseimad! Welcam oonja!
pohlad küll27. september 2023, 11:55
Aga Toompeal on eriti asjalikud asjatundjad tuld sülitamas rahva heaolu peale igal tasandil. Võrdsematest võrdsemad asju klaarimas rahva nimel ja ütlemas ka mida sülg suhu toob, et saaks pidevalt pildis olla või rumalana.