Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
29. juuli 2001, 23:00

Gulov ja Endrekson tulid juunioride maailmameistriks

Linzis peetud kuni 23aastaste MM-võistlustel tulid paariskahesel esikohale pärnakas Tõnu Endrekson ja narvalane Leonid Gulov

“Finaal oli tabamus kümnesse,” kommenteeris võistlustel esindajana viibinud sõudeliidu peasekretär Jaan Tults. “Meie poisid kontrollisid kindlalt sõitu ja edestasid teiseks tulnud Prantsusmaad umbes poolteise paadipikkusega.” Pronksi sai Ungari.

“Kohalikele pealtvaatajatele oli suurim pettumus austerlaste jäämine neljandaks,” lisas Tults.

Narva treeneri Sergei Gluško sõnul oskas ta kuldmedalit oodata. “Võib-olla tundub, et ma pole tagasihoidlik, kuid Endrekson-Gulov kuulusid peamiste kullanõudlejate sekka. Ja kui arvestada, et mullu võitis Gulov sama jõuproovi koos Andrei Šiliniga, pole tiitli kaitsmine mingi üllatus,” rääkis Gluško.

Et seekord sõitis Gulov Endreksoniga, ei tähenda veel paaride lõplikku segipaiskamist - Šilin jäi vanuse tõttu võistlustest välja.

Aga kes peaksid täiskasvanute MM-il paariskahesel sõitma? “Mina eelistaks hoopis neljapaati. Võtame veel Silver Sonntaki juurde ja saame tugeva neliku,” vastas Gluško.

Eelmisel nädalal otsustas sõudeliidu juhatus, et MM-ile sõidab Jüri Jaanson ühepaadil ning üks paariskahene, mille koosseis otsustatakse hiljem. Ehkki neljapaadi moodustamine lükati tagasi, loodab Gluško, et otsust muudetakse.

Gulov ja Endrekson said koos harjutada vaid kümme päeva. “Selle ajaga tehnikat põhjalikult ei muuda. Tähtis oli vaid ühtne rütm kätte saada. Tulemus näitab, et see õnnestus väga hästi, kuigi ideaalini jäi veel palju maad,” sõnas Gluško.