TULEVIK KINDEL: Indrek Zelinski värske leping Aalborgiga kehtib kuni 10. detsembrini 2004.Foto: Jarek Jõepera
Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
3. august 2001, 23:00

Aalborg ostis Indrek Zelinski nelja miljoni eest päriseks

Taani jalgpalli-klubi Aalborgi kasuks kahe mänguga kolm väravat löönud Indrek Zelinski sai eile meisterliku töö eest väärilise palga - meeskond teatas, et ostis FC Floralt nelja miljoni Eesti krooni eest tema mängijaõigused ning sõlmis ründajaga lepingu 2004. aasta detsembrini.

"Tuleb välja, et tasus jalgpalli mängima hakata. Muidugi oli tehing rõõmusõnum - lähitulevik on nüüd kindlustatud," ütles Zelinski, kes esialgu mängis Aalborgis viiekuulise laenulepingu alusel.

FC Flora presidendi Aivar Pohlaku sõnul võinuks ta pärast Zelinski kahte superpartiid hinda veelgi tõsta.

"Soovi korral võinuksime kaubelda, pealegi hakkasid Zelinski vastu huvi tundma ka teised Taani klubid. Aga kuna võimalik müügisumma oli varem kokku lepitud ja tahtsime asju ajada korrektselt, hoidusime tülist," rääkis Pohlak.

Kui FC Flora eelmisel kuul Zelinski Aalborgile laenas, nentis Pohlak, et tehing toimus pigem mängija kui klubi huvides.

"Nüüd võib tõesti öelda, et ka meie tegime hea kauba. Saime Zelinski eest sellise raha, mida ta väärt oli," lausus vutiguru eile õhtupoolikul. FC Flora säilitas Zelinski mängijaõigustest kümme protsenti.

"Indrek sai väga hea lepingu," kinnitas Pohlak. Kas parema kui Aalborgi teine ründaja Andres Oper, keeldus ta kommenteerimast. "Väga hea tähendab Zelinski puhul, et vaevalt ta pärast ebaõnnestunud hooaega Soomes isegi enam lootis, et nii korraliku lepinguni jõuab."

Zelinski enda sõnul ei kaotanud ta kunagi lootust. "Teadsin, milleks olen võimeline. Kui tuli madalseis, võtsin asja rahulikult ja tegin oma tööd edasi," lausus ta.

26aastane kesktormaja loodab, et esimeste mängude hoog jätkub ka edaspidi. "Kolme väravaga küll ei tahaks piirduda. Meeskond on suurepärane, minu jaoks luuakse rohkelt väravavõimalusi. Õnnest oli kollide puhul asi kaugel, kõik tulid raske tööga," nentis ta.

Esialgu elab Zelinski Aalborgis omaette, augusti keskel pärast Eesti-Küprose kohtumist liituvad temaga elukaaslane ja poolteiseaastane tütar.