SOOVIB VÄLJA! Haapsalus koletu roima toime pannud Vassili Otškalenko (59) püüdleb pidevalt vabadusse, mis on omakorda kohalikud elanikud ärevile ajanud.Foto: Foto: Kanal 2 „Kuuuurija“ kuvatõmmis
Eesti uudised
27. märts 2024, 19:15

„Las ta kannab oma karistuse ära.“ Lapsetapja vabadusse püüdlemine ärritab kohalikke

Haapsalus koletu roima toime pannud Vassili Otškalenko (59) tahab vanglast välja saada, mis on kohalikud elanikud ärevile ajanud. „Terve küla pabistab, kuidas nad seal elama hakkavad, aga keegi ütlema ei lähe,“ räägib olukorraga kursis olev endine politseinik Marko Ender.

1990ndatel surmanuhtlusest pääsenu pürgib vabadusse. Eluks ajaks trellide taha saadetud Vassili Otškalenko on laste tapmise ja vägistamise eest istunud vangis üle kolme aastakümne, ent nüüd on tal iga natukese aja tagant võimalus taotleda enne tähtaega vabastamist. Ehkki kohus võib talle igavesti punast tuld näidata, on viimaste aastate praktika kohaselt vabadusse pääsemine võimalik. Näiteks mullu sügisel lasti vabaks kolmikmõrvar Eduard Mägi, 2021. aastal pääses vabadusse Oleg Pjatnitski. Endisi eluaegseid vange, kes patseerivad vabalt ringi, on teisigi.

Edasi lugemiseks: