Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
6. oktoober 2003, 00:00

Mart Poom pühendas nullimängu vastsündinud pojale Andreasele

«Selline mäng sobib pisipojale pühendamiseks küll!» rõõmustas Sunderlandi väravavaht Mart Poom , kui oli Inglismaa esiliigas seljataguse puhtana hoidnud – võõrsil saadud 1:0 võit senise liidri Sheffield Unitedi üle tõstis meeskonna neljandaks.

«Imeilus nädal!» kinnitas Poom. Nädala ilusaim hetk koitis siiski neljapäeva pärastlõunal, kui abikaasa Lissel tõi Durhami haiglas ilmale teise poja.

«Poiss sündis kaks nädalat oodatust varem, kuid kõik läks hästi!» rääkis pereisa. «Nimigi on juba olemas – Andreas. Siis tuleb ikka tugev mees, kui r-täht nimes on! Andreas kaalus sündides 3,2 kilo, pikkust nad Inglismaa haiglates ei mööda.»

Kuivõrd kõik tõesti hästi läks, lubati Lissel ja Andreas juba reedel koju, ning eile kostsid isa telefonijutu taustalt nelja-aastase Markuse kilked. «Markus on vennast vaimustusest, kipub aina musitama ja kallistama – peame vaatama, et ta pisikesele liiga ei teeks,» muheles lapsevanem.

Ema Lissel ei teinud probleemi, et kõrval on vaid mehed ja neid tuleb juurde. «Mina olen oma meestega õnnelik. Mart sokke vedelema ei jäta ja

Markus on kah kuidagi hästi kasvatatud,» naeris ta. «Ja see pisike on niiii ilus ja armas!»

Isa Mart rõõmustas, et klubi talle terve neljapäeva vabaks andis ning ta sai kogu päeva Lisseli kõrval olla. Too kostis reipalt: «Ime küll!»