TULI JA LÄKS: Arturas Masiulis jõudis Tartu Rocki korvpallimeeskonna koosseisu kuuluda vaid kaks nädalat.Foto: Mati Hiis
Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
19. veebruar 2004, 00:00

Masiulis jättis Rocki pika ninaga

Paari nädala eest Tartu Ülikool Rocki korvpalliklubiga liitunud leedulasest keskmängija Arturas Masiulis sõitis nädalavahetusel koju Kaunasesse ning teatas üleeile, et ei naase isiklikel põhjustel Eestisse.

«Ootasime teda esmaspäeva hommikul trenni, aga meest polnud. Eile (teisipäeval – toim.) saime ta telefonitsi kätte ja ütles, et ei tulegi tagasi. Mis seal muud olla saab, kui et mõni Leedu klubi pakkus talle paremat varianti,» ütles Rocki peatreener Tõnu Lust.

Küsimuse peale, kuidas ta uudisesse suhtub, vastas Lust: «Eks ta ole inimese vaba otsus, aga muidugi see rõõmu ei tee. Niisama me teda ju ei kutsunud endale, olin temaga arvestanud. Agent ja kõik olid imestunud. Oleks ta siis mees olnud ja öelnud, milles asi. Et treeneri nägu ei meeldi või naine ei luba tagasi tulla.»

Kuna Rock polnud jõudnud Masiulisega lepingut sõlmida, ei saanud ta meest tagasi tulema kohustada.

«Pidanuksime lepingu vormistama, kui ta tagasi tuleb. Ta tahtis paberid veel üle vaadata,» ütles Rocki mäned˛er Meelis Pastak. «Eks asi jäi ka sellepärast nii, kuna mõtlesime, et kus ta ikka läheb, igal pool oli 15. veebruar viimane üleminekute tähtaeg. Aga tuli välja, et Leedus kestab see periood märtsini. Aga ma ei loeks lepingu puudumist meie tegematajätmiseks. Oleksime tal ilmselt ka siis lubanud koju jääda, kui temaga olnuks leping.»

Masiulis jõudis Rocki eest mängida kolmes mängus keskmiselt 13 minutit, visata 6,7 punkti ja hankida 5 lauapalli.

«Võib-olla tuli talle väikese šokina meie põhitsentri Vallo Allingu hea vorm? Allingu pani vihaselt Kalevile vastu, ka trennis maadlesid mehed isuga,» kahtlustas Lust.

Rock oli kutsunud Masiulise meeskonda, leidmaks asendust hiljuti põlveoperatsioonil käinud Martin Viiaskile ja Asko Paadele. Neist esimene harjutas juba eile koos meeskonnaga ja peaks lähinädalatel platsile naasma, teise taastumiseks kulub kauem.

Audentes registreeris neljanda leegionäri

Meistriliiga klubi Ehitustööriist/Audentes registreeris reedel napilt enne üleminekute tähtaega meeskonda neljanda leegionäri, Iisraeli passiga ameeriklase Daniel Johnsoni . Eile sai mees korvpalliliidult vajalikud paberid mängimiseks, kas ta kunagi Eestisse jõuab, pole aga esialgu kindel.

«Andsin ta üles igaks juhuks. Peame veel tema tausta täpsemalt uurima, enne kui otsustame, kas kutsume ta siia või mitte. Aga kui mõne meie mängijaga peaks midagi juhtuma, lendab ta kohe kohale. Tahan igaks ootamatuseks valmis olla,» kommenteeris peatreener Maarten van Gent.

Van Genti sõnul on 197 cm pikkune ja 34aastane ääremängija enamiku karjäärist veetnud Iisraelis, viimastel aastatel pole tal aga püsivat mängupaika olnud. Hetkel viibib ta Kanadas.