TUNDEHETK: HC Pantri peatreener Jacob Engelmark kaelustab meeskonna kaptenit Olle Sildret.Foto: Kalev Lilleorg
Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
29. märts 2004, 00:00

Pantri hokimeeskonna võit pani peatreeneri nutma

HC Pantri hokimeeskonna peatreener Jacob Engelmark nuttis ja lehvitas jääle visatud klubi lipuga fännide suunas, kui tema hoolealused olid mõni minut varem Narva Paemurru SK alistamisega Eesti meistritiitli kindlustanud.

«Emotsionaalselt olen täiesti tühi,» põhjendas Engelmark hiljem üleelamisi. Kui talle pressikonverentsil sõna anti, ütles rootslane: «Ei teagi millest alustada. Kogu lugu on raske mõne minutiga ära rääkida.»

Seejärel muutus peatreener lõbusamaks. «Vahepeal oli meil nii palju mehi vigastatud, et mõtlesin Rootsist oma ema appi kutsuda,» naljatas Engelmark.

Olle Sildre lahkus võidukalt

Peatreeneri kõrval istus kapten Olle Sildre, üks kahest Pantri klubi loojaist. Teine asutaja oli mäned˛er Rein Mölder, kellele Engelmark võidu pühendas.

Sildre teatas avalauses, et on otsustanud kindad varna riputada. «Olin juba varem lubanud, et see hooaeg jääb viimaseks. Meistrina ja play-off’i resultatiivseima mängijana on ka hea lõpetada,» ütles Sildre. Ta lisas, et otsest põhjust lõpetamiseks pole. «On lihtsalt aeg noortele teed anda. Ja eks mind kimbutavad ka vigastused.»

Laupäevases kohtumises Narvas läks Olle Sildre õlg kümme minutit enne lõppu paigast ära. Ta jätkas mängimist – vastasele ei tohtinud ju häda näidata. Pärast matši sõitis Sildre kiirelt ravitseja Aleks Jairuse juurde. «Toppis igale poole nõelu ja mudis, aga tegi ime ära,» kiitis Sildre.

Kui eilses otsustavas mängus Panter viimase kolmandiku algul 3:0 juhtis, oli Olle Sildre osaline kõigis väravates – tabamus pluss kaks söötu. Suure koormuse said tema kõrval ka vend Pelle, Deniss Konõšev ja kaitsja Kaupo Kaljuste. Kõik nimetatud viskasid ka väravaid.

Narva jõudis viis minutit enne lõppu järele – 2:3. Kuid vahetanud väravavaht Aleksei Terentjevi kuuenda väljakumängijaga, sai Narva karistada – Konõšev saatis kahel korral litri tühja väravasse. Ja Pantri meeletu võidutants algas.

Tänas naisi ja suudles sponsorite logosid

«Kogu finaalseeria oli ka Eesti jäähoki võit,» rõhutas Engelmark. «Vastased väärisid teineteist ja arvukas pealtvaatajaskond sai elamuse.»

Treeneri arvates tuleks särk numbriga 23 anda edaspidi Pantri fännidele ja ükski mängija ei tohiks seda numbrit seljal kanda. «Mäletan, kuidas poolfinaalis Starsiga olid mehed pärast teist kolmandikku omadega läbi. Kui aga jääle tulime ja fännide tervitusi kuulsime, saime kohe uue hingamise,» ütles Engelmark.

«Kolm hooaega on paljud mehed töö, naiste ja laste kõrvalt trennis käinud. Naised tahtsid päikest võtta, meie pidime hoopis jooksma minema. Aga hetk, mil saime kaela kuldmedalid, on neid ohverdusi väärt!» rääkis Sildre. Seejärel meeskonna kapten ohkas ja tunnistas: «Ausalt öeldes ma ei uskunud, et võidame.»

Esimene raske hetk tekkis Sildre sõnul detsembris-jaanuaris, mil meeskond aina kaotas. Play-off’i poolfinaali esimese mängu järel oli õhus võimalus, et võit tühistatakse nelja lätlase kaasamise tõttu. «Lõpuks said lätlased kaasa teha vaid ühe mängu, ent just nende tulek tõi usu,» kiitis Sildre.

Kõigile järjest tänu avaldades ei unustanud Sildre ka sponsoreid. Ta pööras ümber ja suudles selja taga rippunud Pantri plakatit kõigi toetajate logodega. «Ilma nendeta ju ei saa!»

Terentjev lasi sisse ülikaugviske

Eilsele triumfile eelnes Pantri 6:3 võit laupäeval Kohtla-Järvel. «Nädalase pausi ajal ujusime ja mängisime palli. Tegime vaid kaks jäätreeningut,» pidas Olle Sildre lõdvestumist vajalikuks. Niigi väikese valiku juures polnud mõtet mehi väsitada.

Külalisi «aitas» kõvasti vv Terentjev, kes seisul 1:1 lasi sisse Kaljuste poolt oma kaitsetsoonist teele saadetud litri. Pärast sellist apsu oli Terentjev ebakindel ning teisel kolmandikul läks Panter juba 5:2 ette. Viimasel kolmandikul hoiti vaid edu.

«See Terentjevi ütlemine, et oleme juba meistrid, mõjus meile kui punane rätik härjale. Sõnu ei tohi loopida enne, kui viimase mängu lõpuvile on kõlanud. Nüüd maksis liigne enesekindlus talle kätte,» ütles Sildre. «Loomulikult pole Narva väravavaht superman. Temagi on inimene, kes võib eksida,» lisas Engelmark.

Eesti meistrivõistluste finaal

2. mäng, 27. märts, Kohtla-Järve jäähall: Narva Paemurru SK – HC Panter/Hansa Sport 3:6. Väravad: 2.07 Kaljuste 0:1, 9.35 Titarenko 1:1, 18.42 Kaljuste 1:2, 21.20 Ossipenkov 2:2, 23.34 Konõšev 2:3, 24.54 Valk 2:4, 26.52 Parras 2:5, 28.35 Gulov 3:5, 59.45 O. Sildre 3:6.

3. mäng, 28. märts, Tallinn, Premia jäähall: Panter – Narva 5:2. Väravad: 23.16 P. Sildre 1:0, 40.20 O. Sildre 2:0, 42.07 Kaljuste 3:0, 51.54 Kuznetsov 3:1, 54.41 Iljin 3:2, 58.53 Konõšev 4:2, 59.28 Konõšev 5:2.

Finaal kokkuvõttes: Panter – Narva mängud 2:1.