Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
12. aprill 2004, 00:00

Gulov teenis valikuõiguse ja valis Endreksoni

SÕUDMINE: Narvalane Leonid Gulov võitis eile Pärnu jõel Eesti sõudekoondise katsevõistluse ja valis kahepaadikaaslaseks teisena lõpetanud Tõnu Endreksoni. Esialgu kehtib valik vaid mõne päeva, ent pole võimatu, et just sellest saab meie edukaim olümpiapaat.

A-finaal: 1. Leonid Gulov 6.53,0, 2. Tõnu Endrekson 6.56,2, 3. Andrei Jämsa 6.57,5, 4. Igor Kuzmin 7.04,8, 5. Andrei Šilin 7.06,4, 6. Oleg Vinogradov 7.09,5. B-finaali: 1. Silver Sonntak 7.10,3, 2. Vladimir Latin 7.13,7.

Ehk kõige üllatavam oli Sonntaki B-finaali langemine. Teatavasti teenisid Endrekson, Gulov, Šilin ja Sonntak Eestile olümpiakoha paarisneljasel ning Jämsa ja Kuzmin paariskahesel. Nüüd aga tuleb hakata otsustama, kes Ateenas millisesse paati istub. Täna algavas laagris jagunetakse kahepaatidesse, esimese valiku õiguse sai Gulov ja valik peatus Endreksonil.

«Kolmapäeval otsustame, kes sõuavad kahepaadis esimesel MK-etapil Poznanis, kuid 95protsendise tõenäosusega teevad seda Gulov ja Endrekson. Teistest moodustame neljase,» ütles peatreener Jaan Tults.

«Kui kohe praegu peaks otsustama, siis ma ütleks, et sõuame ka olümpial Leonidiga kahest,» sõnas Endrekson. «Teisest küljest ei pruugi varakevadine katsevõistlus veel paljut näidata.»

Kes saab neljase eessõudjaks, kui seda ametit kaua pidanud Endrekson uutele jahimaadele läheb?

«Endrekson kehitas õlgu: «Proovitud pole seni kedagi, aga mis seal ikka – eks kunagi alustasin ka mina esimest korda.»

Tähtsa päeva järgmise üllatuse serveeris Jämsa, hüljates Kuzmini ja valides paadikaaslaseks Vinogradovi. Seepeale ühinesid Kuzmin ja Šilin ning Sonntakile jäi hiljutine ujuja Latin.