SUUR: Eile avatud Rakvere spordihoone mahutab kaks ja pool tuhat huvilist.Foto: Tairo Lutter (Virumaa Teataja)
Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
21. mai 2004, 00:00

Rakvere sai uue suure spordihoone

Eile avati Rakveres Eesti suuruselt teine spordihoone, mis mahutab pallimängude ajal kaks ja pool tuhat pealtvaatajat. «Meie korvpalliklubi jaoks tähendab see hoone kõike,» õhkas korvpallitreener Aivo Erkmaa.

Seni korraliku spordikompleksita Rakvere jaoks oli uus spordihoone elulise tähtsusega. Sinna mahuvad seni Vinnis paiknenud Rakvere korvpalliklubi ja pisikeses koolivõimlas tegutsenud Rivaali võrkpallimeeskond. Lisaks on hoone avatud kõikidele spordihuvilistele.

Universaalses saalis saab korraldada ka kontserte, selleks puhuks mahub sinna pisut üle kolme ja poole tuhande pealtvaataja.

Spordihoone ehitamiseks ning kõrval asuva staadioni rekonstrueerimiseks käivitati munitsipaalasutus Rakvere Spordikeskus ning tööde kogumaksumuseks kujunes 60 miljonit krooni.

Rakvere korvpalli vedava Erkmaa sõnul kolitakse korvpalliklubi Vinnist Rakverre. «Meie kontor hakkab asuma samas hoones ning siin viime läbi ka kõik treeningud. Saali saab jagada kolmeks väljakuks ning neil kõigil korraga töötada. Lisaks palju abiruume ning peatselt valmiv staadion,» rääkis ta. «Meil on plaan võtta üle kohaliku spordikooli korvpalliosakond ning sügisel avada seitse-kaheksa uut treeningugruppi.»

Erkmaa oli kindel, et Rakvere kaks suurt pallimänguala – korvpall ja võrkpall mahuvad uude hoonesse vennalikult ära.

Mõlemad spordialad olid peaosades ka eilsetel avamispidustustel. Esmalt viskasid kultuuriminister Urmas Paet, Eesti Olümpiakomitee president Mart Siimann ja Rakvere linnapea Andres Jaadla avamisrituaalina palli korvi, kirjutasid autogrammid ning kinkisid palli Rakvere noorkorvpalluritele.

Järgnes paar meelelahutuslikku korvpallimatši ning õhtu lõpetuseks võtsid Rakverest sirgunud võrkpallurid mõõtu Eesti juunioride koondiselt.

Avamisüritusi jälgis täismaja pealtvaatajaid. Erkmaa uskus, et sama palju publikut on võimalik koguda ka koduste pallimängusarjade ajal. «Selleks tuleb muidugi tööd teha, et see poleks lihtsalt mäng, vaid korralik üritus,» tõdes ta.

Spordihalli esimeseks võistluseks on täna algav Lurich Cup korvpallis.