AUDENTESESSE: Raimo Pajusalu eelistas Euroopa keskmikele Eesti klubi.Foto: Mati Hiis
Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
15. juuli 2004, 00:00

Raimo Pajusalu läheb aastaks Audentesesse

Audentese võrkpallimeeskond soovib võtta üle viimaste aastate valitseja ESS Pärnu positsiooni ning võita eeloleval hooajal Eesti meistritiitel ja karikas ning osaleda eurosarjas. Meeskonna tugevdamist alustati Raimo Pajusalu värbamisega.

Audentese meeskonna plaanidel on alust. Võrreldes mullusega, kasvab eelarve peaaegu kolm korda ning aktiivselt tegutsetakse kodusel mängijateturul. «Tänavune eesmärk on selge, tuua klubisse meistritiitel ja karikavõit ning jõuda CEV-karikasarjas võimalikult kaugele,» sõnas meeskonna mäned˛er Kaupo Torro.

Mullu kolmeaastase projekti koostanud klubi plaanis eurosarja jõuda alles tuleval hooajal, ent ESS Pärnu ootamatu loobumine tekitas võimaluse juba tänavu ning see otsustati ära kasutada.

Uus sponsor võib saada meeskonna nime

«Oleme eurosarjas uustulnukad ning võime kohe väga tugeva vastasega kokku sattuda,» tõdes Torro. «CEV-sarjas on palju ühtlaselt tugevaid meeskondi, ent kui meil õnnestub esimesest ringist läbi murda, soovime alagrupiturniiri kodus pidada.»

CEV-sarja eelringi loos toimub selle nädala lõpus, ent Torro sõnul avalikustatakse see alles paari nädala pärast koos tugevamate sarjade loosiga.

Sellest, kui kaugele jõutakse eurosarjas, sõltub ka meeskonna eelarve. Esialgu loodetakse hakkama saada nelja miljoniga, ent kogu summat pole veel leitud. «Suurtoetaja saaks endale ka meeskonna nime. Senine partner Hermann Reisid enam nimesponsorina ei jätka,» rääkis värskelt mäned˛eripostile asunud Torro.

Euroopas läbilöömiseks tegeleb Audentes aktiivselt meeskonna tugevdamisega. Eile sõlmiti aastane leping temporündaja Raimo Pajusaluga. Eesti koondisse kuuluv mees on veel neli aastat ESS Pärnu hingekirjas ning Audenteses mängib ta rendilepingu alusel.

Eelmise hooaja lõpus Prantsusmaa meistriliigas pallinud Pajusalule pole välisklubid rahuldavat pakkumist teinud. «Välismaale lähen juhul, kui pääsen ambitsioonikasse mees-konda ja saan selle eest head raha. Kojujäämisel on oma pluss – Audenteses mängides saan lõpetada kooli ning osaleda eurosarjas. Võrreldes Pärnuga, ei kaotanud ma palgas kroonigi,» selgitas Pajusalu.

Sirelpuu ja Lember võivad ka liituda

Sama teed võivad minna ka teine temporündaja Janis Sirelpuu ja sidemängija Veiko Lember. Mõlemal mehel on leping Pärnuga ning mäned˛er Avo Keel otsib neile mänguvõimalust välisklubis. Kui seda ei leita, laenatakse nad Audentesesse. Juba kevadel siirdus Audentese treeneritoolile senine Pärnu abitreener Raul Reiter.

Lisaks endistele pärnakatele on Audentes heitnud silma mullu Sylvesteris mänginud Keith Pupartile ja Pavel Kru˛ajevile. Esimesega on juba mängimise osas kokkuleppele jõutud, ent Kru˛ajev kaalub veel võimalust siirduda Soome meistriliigasse.

Mullu Audentese põhikoosseisus mänginud meestest jätkavad Jarmo Neuhaus, Sten Esna ja Kristjan Sikaste. Seni temporündajana tuntud Sikastest loodetakse kasvatada diagonaalimängija. Soomes peetud treeningmängudel jättis ta selles rollis treeneritele hea mulje. Lubaduse veel ühe hooaja saalis mängida on andnud rannavolles ilma tegev Rivo Vesik.

Torro sõnul vajatakse vähemalt ühte tugevat servi vastuvõtjat. «Eestist pole enam kedagi võtta, praegu on silmapiiril üks Valgevene mees, aga õiget kontakti pole temaga veel saanud,» lausus ta.