Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
7. jaanuar 2005, 00:00

Erki Kivinukk siirdub teist korda samasse Saksa liiga klubisse

Pirita korvpallimeeskonna liider Erki Kivinukk siirdus tagasi Saksamaa klubisse Tübingeni Walter Tigers, samasse tiimi, kus temaga augustis pärast küünarnuki vigastust leping oli katkestatud.

Uus leping Tübingeniga taskus, ei varjanud 31aastane ja 199 cm pikkune Kivinukk eile õhtul Berliini lennujaamas järgmist lendu oodates rõõmu. «Põnev tunne, saan pooleli jäänud asja ära lõpetada,» ütles ta.

Kogu senise karjääri Eesti liigas veetnud Kivinukk sõlmis esimest korda Tübingeniga lepingu juulikuus, ent pärast augustis Eesti koondise laagris vigastada saamist ei läbinud ta klubis meditsiinilist ülevaatust ning pidi töökohast suu puhtaks pühkima.

Vigastusest paranenud, naasis Kivinukk novembri keskel Pirita särgis väljakule. Ta jõudis osaleda üheksas meistriliigas mängus, visata neis keskmiselt 18 punkti, kuni Tübingen andis teada soovist mees uuesti endale värvata.

«Vigastuseperiood oli küll päris kurb, aga olen karjääri jooksul alati püüdlik olnud - jätkanud pingutamist kohtades, kus võinuks üldse loobuda. Nii suhtusin ka nüüd. Arvestasin tegelikult, et mängin hoo-aja lõpuni Pirital, aga asjad läksid hoopis huvitavamalt,» rääkis Kivinukk sündmuste rõõmustavast pöördest.

Kuigi Pirita kaotas Kivinuki lahkudes ühe oma tähtsamatest liikmetest, tundis klubi tegevjuht Alar Tamkivi mängija käekäigu üle siirast rõõmu.

«Mul on tema üle tõesti hea meel. See, kuidas ta suvel lepinguta jäi, oli õnnetu ja valus,» ütles ta.

Pirita sai Saksamaa klubilt Kivinuki lahkumise eest ka kompensatsiooni, ent selle suurust Tamkivi ei avaldanud.

Kivinuki uus koduklubi on Saksamaa liiga uustulnuk ning asub kuue võidu ja kaheksa kaotusega 16 klubi seas 12. kohal. Eestlane peaks Tübingeni särgis debüüdi tegema laupäeval.

Kivinukist saab Saksamaa liigas juba viies Eesti mängija. Janar Taltsi klubi Kölni RheinEnergy asub 11 võidu ja kahe kaotusega esimesel, Tanel Teini klubi Berliini Alba üheksa võidu ja nelja kaotusega neljandal, Kristjan Kanguri klubi Leverkuseni Bayer seitsme võidu ja seitsme kaotusega üheksandal ning Gregor Arbeti klubi Würzburg kolme võidu ja 11 kaotusega 15. kohal.