Teineteise jaoks loodud: Eve Kivi ja Dean ReedFoto: Erakogu
Eesti uudised
30. mai 2005, 21:34

ÕL ARHIIVIST | Dean Reed teeb Eve Kivile siiani peavalu (47)

Sakslaste plaan vändata film mässumuusik Dean Reedist paneb end tema kunagise kallimana esitlenud Eve Kivil südame kiiremini põksuma – ta ei taha Reedist enam sõnagi rääkida, kartes «Ärapanijasse» sattuda.

Saksa firma Totho otsib näitlejatar Eve Kiviga kontakti, et Reedist vändatava dokumentaalfilmi tarvis tema mälestusi kuulata. Aga Kivi pole kindel, et ta sakslased jutule võtab – enne tahab ta teada, kui tõsine too film tuleb. Ja raha tahab ta samuti.

Kivi sõnul on Reedist üks korralik film juba tehtud (Vene režissöör Viktor Beljakovi «Kes te olete, mister Reed?») ning «sopakaid» polevat selle kõrvale vaja.

Sakslased kavatsevad filmis üle käia nii Ameerikast pärit mässumeelse laulja ja näitleja loomingu, poliitilised vaated kui ka eraelu. Paljurännanud lauljast rääkivat filmis inimesed nii Saksamaalt, Tšiilist, Argentinast, Itaaliast kui ka USAst. Tegijate sõnul peaks film valmima järgmise aasta lõpus.

Kivi ei imesta sakslaste huvi üle – tema ja Reedi armulugu olnud mujal maailmas palju varem teada kui Eestis. Samas ei taha ta Reedist enam midagi rääkida, sest teema olevat ta ära väsitanud. «Ja see tekitab nii palju paksu verd!» ohkab ta.

Nimelt polevat kaaskodanike kurjus Kivile pärast pihtimusi enam asu andnud. «Kui ta oleks olnud mõni lihtne taksojuht, siis poleks ju midagi olnud,» arvab ta. Väites, et üks tuntud fotograaf naervat tema ja Reedi suhtelugu juba aastaid avalikult: «Ta öelnud, et see on väljamõeldis.»

Kuulujuttudest enam pelgab Kivi aga pilasaadet «Ärapanija», kus tema ja Reedi üle on samuti ilgutud. «Selliseid lolle jutte räägivad! Mulle tuli vastu see paljaspea (Mart Juur – toim.). Tal oli nii paha tere öelda, aga ma vaatasin mööda tast. Võib-olla mainib järgmises saates ära, et ma ei öelnud talle tere?»

Totho esindaja Natalia Imaz imestab Eestis ringlevate kuulujuttude peale siiralt: «Kas on mingit põhjust uskuda, et neil polnudki suhet?»

Imazile olevat mitu allikat armulugu siiski kinnitanud.

Varem on Kivi lubanud, et kirjutab tõe enda ja Reedi romaanist autobiograafiasse.