RÕÕMUSTAB: Pildil juubeldab Ingemar Teever MyPa-le löödud värava üle, praegu teeb tema meele rõõmsaks leping Östersiga.Foto: Mati Hiis
Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
21. detsember 2005, 00:00

Ingemar Teever hakkab mängima Rootsi kõrgliigas (1)

Eesti jalgpallikoondise ja TVMK ründaja Ingemar Teever sõlmis lepingu Växjö Östers IF-iga, kes sügisel esiliiga teise meeskonnana Rootsi kõrgliigasse tõusis.

«Pole kahtlustki, et Rootsi kõrgliigasse pääs teeb mulle rõõmu,» ütles Teever. «Käisin seal kohe pärast Eesti hooaja lõppu novembris. Rahulik linn, kus pole eriti palju vaba aja veetmise võimalusi, ent seda kõvemini saan treeningutele keskenduda. Klubi baasid on ka suurepärased.»

Meeskonnast teab Teever vähe, sest pole Östersis kordagi treeninud ega kontrollmängu pidanud. «Nad valisid mind puhtalt TVMK ja Eesti koondise esituste põhjal,» teadis Teever.

Östersi peatreener Lasse Jacobsson ja klubi peadirektor Ola Ryden käisid vaatamas TVMK kohtumist Viljandi Tulevikuga, mis peeti oktoobri lõpus lumesajus. «Mäletan, et tegime selles mängus Tarmo Neemeloga rünnakul head tööd, ilmselt siis neile meeldis,» arvas Teever.

Östersi koduleheküljel kirjutas Ryden, et Teever on pidevalt olnud klubi esimene valik. «Ta on tugev ründaja, kes on tõestanud head väravavaistu,» ütles Ryden. Östersi fänniklubi juht Mats Egeholm oli samuti ostuga rahul. «Teever on koondise mängija ning vanuse tõttu leidub tal kõvasti potentsiaali,» arvas Egeholm.

Teeveri sõnul lubas peatreener Jacobsson, et eestlast hakatakse kasutama kesktormajana, kuigi koondises on ta tegutsenud enamasti ääres. «Esiliigas nad mängisid ründavalt ja treener ütles, et ka tuleval hooajal jätkatakse 4-3-3 süsteemis. Ääred ei pea kuigi palju kaitsesse tagasi tulema. Mulle taoline stiil istub,» ütles Teever.

Teever teadis, et kaks mängijat pakuvad talle edurivis konkurentsi, kuid meeste nimesid ei osanud öelda. «Nii palju võib muutuda, et üks neist kahest viiakse äärele,» lisas Teever.

Pääseda välisklubisse oli Teeveri tähtsaim eesmärk pärast lepingu lõppu TVMK-ga. «Mul olid ka mõned teised variandid, kuid siis pidanuks minema testimisele. Et sain septembris vigastada, polnud vorm aga kõige parem. Seepärast eelistasin vastu võtta kindla pakkumise, mille Östers tegi,» ütles Teever.

Umbes 120 000 elanikuga Växjö asub Rootsi lõunaosas. Teever sõidab sinna jaanuari teisel nädalal Kopenhaageni kaudu, sest Rootsi pealinn Stockholm asub Växjöst palju kaugemal. «Nägin juba maja, kus elama hakkan, kuid korterit ennast veel mitte. Trenni lähen jala kümne ja kesklinna viie minutiga. Küsisin ka auto kohta, kuid siis pidanuks ise maksma. Et aga kõik on nii lähedal, pole autot vajagi,» rääkis Teever.

Kohe pärast eestlase saabumist sõidab meeskond Türki 10-päevasesse laagrisse. Jaanuari lõpus osaleb Östers kodumaal täismõõtmetega sisehallis nelja meeskonna turniiril. Rootsi meistrivõistlused algavad aprilli keskel.

Östersi tippsaavutused jäid umbes veerandsaja aasta tagusesse aega. Teeveri värske koduklubi tuli Rootsi meistriks aastatel 1968, 1978, 1980 ja 1981 ning karikavõitjaks 1977.

Ingemar Teever

Sündinud: 24. veebruar 1983

Pikkus ja kaal: 188 cm, 79 kilo

Eesti koondises: 19 mängu, 4 väravat

Senised klubid: Nõmme Kalju, MC Tallinn, TVMK