Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
27. juuni 2006, 00:00

Kaheksa klubi ihkab meistriliigasse (4)

KORVPALL | Koguni kaheksa uut klubi on esitanud korvpalliliidule järgmiseks hooajaks taotluse liitumiseks erandkorras Eesti meistriliiga.

Meistriliiga tegevjuhi Gerd Kiili sõnul esitasid eilseks tähtajaks avalduse meistriliigaga liitumiseks meisterklubi BC Kalev oma teise ehk duubelmeeskonna jaoks, esiliiga võitja Kotree, Keila, BC Tartu Fausto, teise liiga võitja Valga Kolmvedu, BC Rakvere Tarvas ja Ida-Virumaa, täna on oodata viimaseid pabereid Pärnu korvpalliklubilt.

Neljapäeval teeb korvpalliliidu tippkorvpalli komisjon otsuse, keda neist liigasse vastu võetakse. Lisaks Kiilile kuuluvad komisjoni treenerid Jaak Salumets, Tiit Sokk, Aivar Kuusmaa, meistriliiga nõukogu juht Alar Tamkivi ning korvpalliliidu esindajad Karel Loide, Andres Liinat ja Keio Kuhi.

Kiili sõnul on välistatud, et kõik soovijad liigasse vastu võetakse, ning pidas ideaalvariandiks kümneliikmelist meistriliigat – sel juhul tuleks uutest kandidaatidest vastu võtta kolm. «Me ei saa publikut petta, liiga tase ei tohi langeda,» rääkis Kiili.Seitse klubi, kel meistriliiga koht olemas, on BC Kalev, Tartu Rock, Nybit, Pirita, Rakvere Palliklubi, Rapla ja TTÜ.

SL Õhtulehe andmetel on uutest kandidaatidest üks tõsisemaid Tartusse Rocki kõrvale loodav teine klubi – korvpalliliidu nõutud poole miljoni krooni suurune eelarve on täidetud suure varuga, meeskonna peatreeneriks värvatakse endist Rakvere juhendajat Aivo Erkmaad, sihikul on ka mitu mullu Rockis mänginud meest.

Ootamatult on avalduste seas ka teine klubi Rakverest – seni Rakvere Palliklubi juhendanud Andres Sõbra esitatud BC Tarvas. Meistriliiga tegevjuhi sõnul kaht meeskonda Rakverest meistriliigas siiski ei nähta.

«Siin tuleb eri osapooled, toetajad ja härra linnapea ühe laua taha kokku saada ja omavahelised arusaamatused lahendada,» sõnas Kiili.