VAHETAS: Albertville’i olümpial laskesuusatamises 11. koha saanud Krista Lepik on vahetanud püssi saalihokikepi vastu. Märklaua asemel sihib ta väravat.Foto: Mati Hiis
Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
5. veebruar 2007, 00:00

Krista Lepik sõidab 12-aastase pausi järel MM-ile (3)

1992. aastal Albertville’i olümpiamängudel naiste laskesuusatamise 15 km distantsil 11. koha saanud Krista Lepik sõidab neljapäeval 12-aastase pausi järel tiitlivõistlusele. Ta kuulub MM-il debüteerivasse Eesti naiste saalihokikoondisesse.

Viimati osales Krista Lepik tiitlivõistlusel 1995. aastal, kui laskesuusatamise MM peeti Anterselvas. Lepik sai sprindis 68. koha. Aasta varem Lillehammeri olümpial oli tema parimaks jäänud 42. koht. MK-etappidel osales Lepik 1998. aastani, kuid pärast Naganosse sõitnud koondisest kõrvalejätmist tegi ta laskesuusatamisega päevapealt lõpparve.

«Põhjuseks toodi, et meil pole naiskonda, mis oli aga jamajutt. Mul oli olümpianorm täidetud, kuid Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon ei teinud Eesti Olümpiakomiteele ettepanekut mind Naganosse saata.

Pärast seda pole ma enam laskesuusatamises võistelnud,» meenutab Lepik, väike kahetsusnoot hääles. Tema 11. koht Albertville’is on tänaseni iseseisva Eesti laskesuusatajate parim saavutus tiitlivõistlustel.

Saalihokiga tegi Lepik esimest korda tutvust Soomes Albertville’i olümpiaks valmistudes. Taas ristusid Lepiku teed saalihokiga 2002. aastal, kui ta Tamsalu spordihoone juhina seal esimesed võistlused korraldas.

Tänavu osaleb Tamsalu naiskond Eesti meistrivõistlustel kolmandat aastat järjest ja Lepik on naiskonna kapten. «Profisportlane ma muidugi enam pole, trenni teeme kolm korda nädalas. Aga mul on head eelised saalihokiski hakkama saada. Sarnaseid tehnilisi nüansse laskesuusatamisel ja saalihokil küll pole, kuid sportlik vaist ja reaktsioonikiirus ei kao ju kuhugi.»

Suurima sportliku saavutuse arvab Lepik selja taga olevat, aga kolmandalt spordialalt Eesti meistrivõistluste medali noppimine motiveerib sporti endiselt tõsiselt võtma.

«Ma ausalt ei tea, kui palju mul suusatamises ja laskesuusatamises medaleid on. Üpris palju igatahes.»

Neljapäeval sõidab Lepik Eesti koondislasena Poola MM-kvalifikatsiooniturniirile. Mis tunde tekitab pika vaheaja järel Eesti esindamine?

«Lootsin väga koondisesse pääseda. Närveerimisest pole kuhugi pääsu, väike sabin on mul sees ka enne igat Eesti meistrivõistluste mängu. Koondisekaaslastele loodan siiski oma kogemustega abiks olla.»

Eesti naiste koondise debüüt

Esimest korda MM-ile üles antud Eesti naiste koondis osaleb Poolas Wolsztynis toimuval kvalifikatsiooniturniiril, kus laupäeval kohtutakse Slovakkia ja pühapäeval Poolaga. Samal ajal kohtuvad Kapfenbergis omavahel Itaalia, Sloveenia ja Austria. Mai lõpus Taanis toimuvale finaalturniirile jõuavad valikgruppide võitjad ja parem teise koha saanud naiskond.