JÄLLE KOOS: Veidi üle kolme tunni suuskadel pingutanudJüri Jaansoni võttis finišis vastu abikaasa ja sõudetreener Tatjana.
Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
19. veebruar 2007, 00:00

Eksmaailmameistrite duellis alistas Andrus Veerpalu Jüri Jaansoni (2)

Vigastusest loodetavasti paranev Andrus Veerpalu, 2001. aasta suusatamise maailmameister, sai veidi vähem kui poole tunniga jagu teisest nii kõrgelt tituleeritud mehest, mullusest raskest haigusest toibunud 1995. aasta sõudmise maailmameistrist Jüri Jaansonist.

"Kõik rääkis Andruse kasuks – kasutati põhiliselt talle sobivat paaristõuget ja eks ta ole ikka viis aastat noorem kah," selgitas 41ne Jaanson lustakalt. "Viisakas olnuks vanamees ette lasta, aga kus sa sellega!"

"Kõva saavutus sõudjalt, talle on suusad ju treeninguvahendid!" kiitis Veerpalu. "Kardan, et sõudmises saaks Jüri kindla revanši. Ehkki... ma pole kunagi õigesse sõudepaati istunud, ja mine tea... Kui ma ümber ei lähe..."

Sõudjate kaardiväele näitas Jaanson eile pükste tagaosa. Kui tema lõpetas 3:13.09 ja 67. kohaga, siis kaheksapaadiliider Andrus Sabiin sai lähima rivaalina 3:36.31 eest 245. koha. Kuulsa neljapaadi ideeline juht Tõnu Endrekson alustas liialt tugevalt ja pidi lihasekrampide tõttu katkestama.