Vilja Savisaar ja Marko Pomerants.
Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
26. aprill 2007, 18:25

Vilja Savisaar sai Eesti Võrkpalli Liidu presidendiks

Täna kogunenud Eesti Võrkpalli Liidu üldkoosolek valis liidu uueks presidendiks Riigikogu liikme Vilja Savisaare. EVF 62-st liikmest olid esindatud 54, kes ka kõik andsid oma hääle uuele presidendile.

Vilja Savisaare kutsus EVF juhatusse mullu lahkunud president Aadu Luukas. Tänavu täitus vastsel presidendil juba viis aastat tegutsemisest EVF juhatuse koosseisus. Töötades Riigikogus, Tallinna linnajuhina ja Tallinna Sadama liikmena on Vilja Savisaar võimalust mööda alati kaasa aidanud võrkpalli toetamisele, samuti olnud naiste meistriliiga uuenemise patrooniks. Oma tänukõnes tunnustas uus president võrkpalliliitu, kes seni Aadu Luukase juhtimisel on kogu energia kulutanud vaid võrkpalli sisulise arendamise peale. Värske president lubas jätkata samasuguses positiivses energias, pöörates erilist tähelepanu noorte ja klubitasandi võrkpalli arendamisele.

EVF üldkoosolek valis ka neli uut juhatuse liiget, kelleks osutusid Audentese Võrkpalliklubi president Tarmo Keskküla, Arco Vara AS nõukogu liige Richard Tomingas, Eesti Näituste juht Igor Pihela ja Viljandi Volle president Margus Keerutaja. Kokku on nüüd EVF juhatuses 13 liiget. Senised juhatuse liikmed Urmas Sõõrumaa ja asepresident Edgar Kruger vabastati nende soovil.

Kauaaegne EVF juhatuse liige Urmas Sõõrumaa rõhutas oma lahkumisesinemises, et on juba viimased kümme aastat võrkpalli toetanud ning selle arendamisele kaasa aidanud ja teeb seda jõudumööda ka edaspidi. Ta kinnitas, et võrkpallil on seni hästi läinud nii organisatsioonilises kui ka sportlikus mõttes.

EVF juhatuse liikme ja Riigikogu liikme Marko Pomerantsi kindlakäelisel juhtimisel tegutsenud üldkoosolek kuulas lisaks ära ja kinnitas ka aastaaruande ning toimkondade aruanded, samuti kiitis heaks EVF põhikirja redaktsioonilised muudatused.