UUS TEE: Rauno Pehka astub enda jaoks uuele rajale, kus peab leidma sobiva tasakaalu. Foto: Teet Malsroos
Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
17. juuli 2007, 00:00

Rauno Pehka uus amet – mängujuhist korvpalli meistriliiga tegevjuhiks

KORVPALL Bingosaadet vedanud, raadioreportaaže teinud, koolisporti edendanud, plaate välja andev kauane koondislane Rauno Pehka võttis vastu uue ameti ja väljakutse – temast sai korvpalli meistriliiga ja Balti liiga Eesti-poolne juht.

Pehka lausus, et tal oli senigi tore töökoht (koolispordiliidus) ning ta loodab ka uues ametis jätkuvalt noori korvpalli juurde tõmmata.

"Kui näed, kuidas lapsed käivad minikorvpallifestivalidelt pärit särkidega ringi teistelgi üritustel või lihtsalt sõidavad tänaval jalgrattaga, siis see soojendab südant. Püüan ka meistriliigaga seonduvat muuta noortele atraktiivsemaks.

Üritame kasutada kõiki võimalusi, et tekitada juurde inimesi, kellele korvpall saab südamelähedaseks," sõnastas Pehka oma peamise sihi.

"Korvpallis on meil nii pealtvaatajate kui ka taseme poolest edukalt toimiv liiga. Sellega tegelemine on huvitav väljakutse," ütles eile pärastlõunal töölepingu sõlminud ekskorvpallur. "Balti liiga lisab tööle rahvusvahelist mõõdet ja on eriti põnev. Veidi oskan läti ja leedu keeltki," muigas Pehka.

Pehkat soovitas meistriliiga tegevjuhi ametipostile tema eelkäija Gerd Kiili, kes ei tahtnud lahkudes jätta tühja kohta.

"Liiga tegevjuhina on palju kergem töötada korvpalli hästi tundval inimesel. On liialt palju detaile, millega tuleb end kurssi viia. Olen kindel, et Pehka laia

silmaringiga inimesena saab

tööga hästi hakkama," lausus

Kiili kindlalt.

Pehka tunneb heameelt, et ta saab jääda korvpalliga lähedalt seotuks. "Ees ootav tööpõld on lai. Kuidas hakkama saan, saab ehk öelda pärast esimest hooaega. Mind kutsuks ka treeneritöö, aga praegu valisin teise võimaluse."

Pehka on aeg-ajalt andnud noortele mängijahakatistele nõu. "Näpunäited on neile kohale jõudnud. Noored on terased, ahmivad edasiantavat endasse."

Ka muusikuna tuntust koguv Pehka kinnitab, et sellest hobist ta ei loobu: "Muusikat ei saa küll kuidagi kõrvale jätta, küll suudan oma aegu klapitada." Teine plaat on tegemisel, veidi on veel vaja materjali kokku panna.

Meistriliigas hakkab nagu eelmiselgi hooajal mängima kümme meeskonda, kõik vanad tuttavad tiimid. Balti liiga eliitdivisjonis jätkavad BC Kalev/Cramo ja Tartu Rock, sügisest käivitub ka teine divisjon.