Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
12. september 2007, 00:00

Kanalil Kalev Sport on konkurente

Hiljemalt novembris peaks kultuuriministeerium andma välja ringhäälinguloa ühele digitelevisiooni spordikanalile.

Avalduse andis sisse novembris kaabeltelevisioonis saateid alustav Kalev Sport ning väidetavalt ka Kanal 2 ja TV3 soovivad käivitada oma spordikanali.

Kanal 2 peadirektor Urmas Oru ei soovinud teemat kommenteerida, kuid ei lükanud ka ümber uudist, et ollakse spordikanalist huvitatud.

Ringhäälinguseaduse kohaselt on kultuuriministeeriumil esitatud taotluste menetlemiseks ja digitaalringhäälingulubade väljaandmiseks aega kolm kuud, kuid ilmselt sünnib otsus pisut varem.

Kalev Sport on teinud tõhusat eeltööd, et ringhäälinguluba saada. Kui lepingud Eesti suurimate spordialaliitudega alla kirjutatakse, on konkurentidelt tool sisuliselt istumise alt tõmmatud – kodumaise spordita pole spordikanal mõeldav.

ETV sporditoimetuse peaprodutsent Marko Kaljuveer tervitab kanali Kalev Sport sündi ning sõnab, et võitja on igal juhul televaataja. "ETV ei jõua kõiki spordisündmusi vahendada ja tore, kui spordikanal appi tuleb. Samas on Kalev Sport meie konkurent, kui tahab samuti suuri sündmusi kajastada ning see paneb ka ETV kõvemini tööle."