Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
29. november 2007, 16:01

Telekanal Kalev Sport levib üle Eesti (9)

Uus kodumaine telekanal Kalev Sport levib nüüd tavaantenniga vastuvõetava digitelevisiooni ZUUMtv vahendusel üle Eesti ning Starmani kaabel- ja digi-tv võrkudes kõikides suuremates linnades.

Starmani kommunikatisoonijuhi Timo Hartikaineni sõnul saavad tänaseks Kalev Sporti vaadata Starmani kaabel- ja digi-TV kliendid Tallinnas ja Harjumaal, Tartus, Pärnus, Viljandis, Haapsalus, Rakveres, Kadrinas, Kundas, Tapal, Võrus, Valgas, Kuressaares, Sillamäel, Ahtmes, Kiviõlis, Jõhvis, Kohtla-Järvel ja Püssis.

Samuti on Kalev Sport tasuta nähtav kõikidele ZUUMboksi omanikele üle Eesti. "Hetkel on Kalev Sport tasuta kättesaadav rohkem kui 97% Eesti peredest, kuid 2008. aasta lõpuks saavad uut spordisuunitlusega uudiste- ja meelelahutuskanalit vaadata juba kõik Eesti elanikud," lausus Hartikainen. "Hiljemalt järgmise aasta märtsis hakkab tavaantenniga vastuvõetava digi-TV kaudu levima lisaks veel kaks uut kodumaist telekanalit - TV6 ja Kanal 11."

Kalev Sport lülitati automaatselt ilma täiendava tasuta Starmani kõikidesse televisioonipakettidesse. Kanali vaatamiseks tuleb teleril teha teha uus kanalite otsing, ZUUMboksi omanikud peaksid uuendama boksi tarkvara.

AS Starman on Eesti suurim kaabellevivõrgu baasil televisiooni-, interneti- ja telefoniteenust pakkuv ettevõte, millel on kokku üle 130 000 digi- ja analoogtelevisiooni kliendi. Lisaks kaabelvõrgule edastab Starman telepilti ka maapealse leviga digitaaltelevisiooni ZUUMtv vahendusel. AS Starmani aktsiad on kaubeldavad Tallinna Börsi põhinimekirjas.

ZUUMtv on õhu kaudu leviv digitaaltelevisiooni teenus, mis võimaldab tavaantenniga jälgida 20 kodu- ja välismaist telekanalit analoogtelevisioonist oluliselt parema pildi- ja helikvaliteediga. Lisaks pakub ZUUMtv elektroonilist telekava ning erinevates keeltes heli valimise võimalust. ZUUMtv digitaaltelevisioon levib hetkel 97%-ni Eesti kodudest, hiljemalt 2008. aasta lõpuks on aga kõik Eesti telekanalid ZUUMtv vahendusel kättesaadavad juba 100% Eesti elanikest. Analoogtelevisiooni edastamine lõpeb Eestis hiljemalt viie aasta pärast, 2012. aasta alguses.