Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
19. jaanuar 2008, 20:59

Kalevi jalgpallur Tiit Tikenberg viibib Austrias testimisel (5)

JK Tallinna Kalevi ründaja Tiit Tikenberg sõitis eile Austriasse, kus osaleb Austria Reginalligas (tugevuselt kolmas liiga) mängiva SV Gmundner Milchi treeningutel.

Sügisringi järel asub meeskond Austria Regionalliga keskstsooni 16 meeskonna hulgas 12. kohal. ''Ega ma ei oskagi suurt midagi oodata, loodan lihtsalt parimat," lausus Tikenberg enne ärasõitu. "Meeskonna kohta mul väga palju infot ei ole, kuid mingit suurt pinget ja aukartust eesootava osas ei ole."

Eile meeskonna juurde jõudes ootas Tiitu kohe ka esimene treening ning täna oli mäng sama liiga idatsooni 8. kohal paikneva FC Harreither WY-ga. Tikenberg mängis alumise ehk kaitsva keskpoolkaitsja positsioonil, mäng lõppes 0:1 kaotusega, teatas JK Tallinna Kalev.

''Mäng oli raske ja tase hea," märkis Tikenberg. „Mängisin kaitsvat poolkaitsjat ja ma pole ammu enam pidanud nii palju jooksma. Tempo vajab harjumist, aga sain hakkama. Algus oli veidi rabe, aga mida edasi seda stabiilsemaks mäng läks."
SV Gmundner Milshi põhikoosseis koosneb professionaalsetest jalgpalluritest, kusjuures meeskonnas on palju leegionäre: kaks bosnialast, lisaks Kosovo albaanlane, ungarlane, horvaat ja tšehh. Tiidu kõrval on klubis testimisel veel üks horvaat ja kaks ungarlast.

Homme on klubil vaba päev, millele järgneb esmaspäeval treening ja teisipäeval mäng liiga võrra madalamal oma tsoonis esikohal oleva SV Wallern'iga.

Selle mängu järel teevad klubijuhid Tikenbergi palkamise osas ilmselt ka otsuse.