TABATUD! Roosa Panter eile ennelõunal Hiiu parkmetsas, kus ta Nõmme Kalju mängude välisel ajal tšillida armastab. Haruldast Roosat Pantrit pole Eestis kunagi varem fotosilmaga tabatud.Foto: Tairo Lutter
Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
22. märts 2008, 00:00

ROOSA PANTER PIHIB: "Hobid on mul seks, keks ja pillimäng!" (10)

Pantrijaht pole käkitegu. Vutihooaja alguses püünele tõusnud Roosa Pantri tabas SL Õhtuleht eile ennelõunal Hiiu parkmetsas raskete otsingute tulemusel. Pika veenmise järel nõustus Eesti kuulsaim roosa uluk eksklusiivintervjuuga. "Aga ainult saba nimel," märkis Panter.

Keskaegsete legendide kohaselt on panter väga võimas elukas. "Kui kõht täis, suikus panter oma koopas kolmeks päevaks unne. Virgudes panter möiratas ja eritas ühtlasi magusat aroomi, mis kõikvõimalikud elukad – välja arvatud selle suhtes immuunsed draakonid – tema koopa juurde meelitas. Nende seast valis panter endale välja järgmise söömaaja. Siis jälle kolm päeva und, möire, ja järgmine kõhutäis," kirjutasid keskaegsed kroonikud. Pantri elu oli toona ilus nagu multifilmis.

Nõmme JK Kalju jalgpalliklubi maskott Roosa Panter keskaegsete kirjeldustega ei sarnane. Endast räägib Panter kolmandas isikus ja mis kõige tähtsam – oma elus ja tegemistes juhindub ta kindlast motost: "Saba nimel!"

Roosa Panter, saabusite Eestisse märtsi alguses. Ilmad on üpris jahedad, kuidas kohanemine on läinud?

Ei kurda üldse. Panter tarbib mõõdukalt külmarohtu ning käpad ja saba ei külmeta.

Kus elate?

Pantril on siin Hiiu parkmetsas oma koobas (viipab käpaga tiheda võsa suunas – toim). Superluksilt samblaga vooderdatud. Nõmme Kalju mängudeks ronib ta sealt välja ja sõidab bussiga Stereo baari, kuhu kogunenud Kalju fännid Pantrit viisakalt tervitavad. Seejärel lükkab Panter trummi soojaks ning tullakse kõik koos Hiiule mängu vaatama.

Millised on teie suhted naistega?

Panter suhtub naistesse väga hästi. Saba nimel, Panter on naiste lemmik!

Jalgpalliklubi maskoti elu ei ole meelakkumine. Tuleb üle elada nii häid kui ka kurbi aegu. Kuidas kaotusevalust üle saate?

Alustame sellest, et Panter on alati väga rõõmus ja positiivne. Ning kaotusi pole seni taluda tulnud. Ja neid ei tulegi. Homne (st tänane – toim) vastane TVMK on tühi koht! Neil pole ju mängumehi! Siis tuleb Pärnu Vaprus, kel pole üldse mitte midagi!

Rääkides saab jalgpallilembus Pantrist korraks võitu. Ta otsib metsa alt üles ühe suurema männikäbi, žongleerib osavalt ja saadab käbi siis efektse käpalöögiga kujuteldavasse väravasse. Võidukas muie näol, jätkab Panter rääkimist.

Muideks, mänguks Vaprusega on pantriperekonda oodata täiendust. Pikkade läbirääkimiste tulemusel õnnestus meil jõuda kokkuleppele Musta Pantriga, kes järgmisel nädalal Hiiule saabub. Koobas on valmis kaevatud.

Mu enda lõplik üleminek FC Karnevalist Nõmme Kaljusse on samuti vormistamisel. Agent tegeleb üleminekutasudega.

Millega tegelete vabal ajal?

Pantri hobid, kui nüüd otseselt öelda, on seks, keks ja pillimäng!

Seoses uue keskkonnaga olete kindlasti olnud sunnitud muutma ka oma toidusedelit. Kuidas Eesti rahvuslik köök – mulgikapsad, kamakäkid, tanguvorstid – teile maitsevad?

Panter ei tea sellistest asjadest midagi. Pole proovinud. Panter toitub Kalju mängudel valitsevast suurepärasest atmosfäärist.