SÜNNIMAAL: Mullu suvel külastas Michael Roos Eestit. Foto: Kalev Lilleorg
Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
30. aprill 2008, 00:00

Michael Roosist sai rikkaim Eesti sportlane (14)

AMEERIKA JALGPALL - Profiliigas NFL leiba teeniv Eestist pärit Michael Roos pikendas lepingut Tennessee Titansiga kuue aasta võrra.

Leping toob Roosile sisse kuue hooaja jooksul 43 miljonit dollarit ehk 430 miljonit Eesti krooni. Aastateenistuseks teeb see 70 miljonit krooni, mis tähendab ka seda, et Roosist sai rikkaim Eestis sündinud sportlane.

USA Today andmetel on Roos samal kohal mängivatest palluritest teenistuse suuruse poolest kolmas mees profiliigas. Roos tegutseb meeskonna rünnaku ajal ja tema ülesanne on kaitsta mängujuhti, et too saaks vabalt rünnakule sööta.

Märtsis saatis Roosi agent Cameron Foster Titansi ülemustele kirja, kus seisis, et kui te nii väärtusliku mängijaga pikaajalist lepingut ei sõlmi, siirdub ta kuhugi mujale. Titans otsustas, et peab mehe endale hoidma.

"Michael on tagasihoidlik mees ja teda on raske millestki innustuma panna, kuid praegu ta naerab," kirjeldas Foster Roosi reaktsiooni. "Ma ei pidanud kedagi veenma, et leping sõlmitaks. Tingimused olid ka ausad – Titans mõistis mehe väärtust."

Fosteri sõnul eelistanud ka Roos ise lepingu pikendamist mujale siirdumisele. "Talle meeldib Nashville’is. Tal on siin palju sõpru, kellega aega veeta," sõnas Foster.

Taeblas sündinud Michael Roos kolis koos vanematega USAsse 1992. aastal. Mullu suvel külastas ta üle pika aja sünnimaad, kuid eesti keele on ta suures osas unustanud. Tookord ta ütles SL Õhtulehele, et ei vahetaks Nashville’i rahulikku elu miljonite vastu, kuid nüüd on tal nii miljonid kui ka endine elukoht alles.