Maido Pakk Foto: MATI HIIS
Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
16. oktoober 2008, 00:00

Vaprus diskvalifitseeriti

Eesti Jalgpalli Liit (EJL) eemaldas meistriliigaklubi Pärnu JK Vaprus Eesti karikasarjast, sest 1/16- ja 1/8-finaali kohtumistes saadeti väljakule mängukeeldu kandnud poolkaitsja Maido Pakk.

Vapruse sõnul ei ole EJL neid 1/64-finaalis punase kaardi teeninud Paki lisakaristusest (automaatset ühemängulist keeldu suurendas distsiplinaarkomisjon kahe mängu võrra) kirjalikult teavitanud.

"Klubisse ei ole jõudnud ühtegi dokumenti, mis puudutaks meie eemaldamist karikavõistlustelt või Maido Paki mängukeelu pikendamist," lausus klubi tegevjuht Heiti Hendrikson eile. "Seetõttu ei ole võimalik edasise tegevuse kohta midagi täpsemat öelda. Apellatsioonikomisjoni poole pöördumine on üks variantidest," märkis Hendrikson.

EJLi infojuhi Mihkel Uibolehe sõnul ei pea Vapruse väited paika. "Maido Paki mängukeelust teavitati neid meie andmetel nii tavaposti kui ka e-kirja vahendusel," ütles Uiboleht. "Vapruses on hooaja jooksul toimunud kaadrimuudatused. Võib-olla on sellega kaasnenud infosulg," lisas Uiboleht.

Vapruse eemaldamise tõttu tuleb üks 1/8-finaal ümber mängida. Karikasarja viimase veerandfinalisti selgitavad teise liiga meeskond Türi JK Ganvix ja kolmandasse liigasse kuuluv FC Toompea. Mäng peetakse 26. oktoobril.