Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
21. oktoober 2008, 00:00

«Eestlased olgu uhked, et saavad soomlastele pöialt hoida!» (19)

Intervjuu vormel 1 bossi, 77aastase Bernie Ecclestone’iga.

Ehkki lühikest kasvu, on Bernie Ecclestone’i hüüdnimi Inglismaal F1 supremo ehk Pealik. 77aastase härra koguvarandust on hinnatud 2,4 miljardile naelale. Äsja lasi ta Londonis avada moebutiigi tütar Petra tarvis.

Milliseid muutusi on vormel 1 maailmas oodata?

Äsja tulin Singapurist, esimeselt öösel sõidetud etapilt. See oli suur projekt, mille korraldamine võttis aega ligi aasta.

Hiljuti mõtlesime, et viime vormelisõidu tagasi Ameerikasse ja et esimene sõit võiks toimuda Floridas. Praegu on idee jäänud soiku, sest mulle ei meeldi sealsed äripartnerid. Singapuris toimus lisaks vormelisõidule öökontsert ja presidendi lõuna, kus olid koos nii sõitjad kui maailmapoliitikud eesotsas Tony Blairiga. Olen alati näinud vormelit mitte ainult spordi, vaid ka meelelahutusena ja võimalusena teha poliitikat.

Eestlased hoiavad pöialt Soome sõitjatele, meil on sama meloodiaga hümn. Kas soomlastel on taas lootust maailmameistriks tõusta?

Seda hümniasja ma ei teadnudki! Eestlased peaks olema uhked, et saavad soomlastele pöialt hoida. Sealt tulevad alati tippklassi sõitjad.

Väga raske on midagi ennustada, aga loodan Lewis Hamiltoni võitu. Aga teie hoidke ikka pöialt soomlastele!

Võiks tütre mantlitega põrandaid pühkida

Vaatasite tütre disainitud riideid suure põnevusega. Kas te neid varem ei olegi näinud?

Ta näitas pilte ja reklaamfotosid, küsis nõu. Aga mul on nii kiire, et tema tööks küll enam aega ei jää. Ma ei tea moekunstist suurt midagi, Petral oli poesoov juba ammu.

Kas olete siit mõne riideeseme soetanud?

(Naerab) Olen nii lühikest kasvu, et kui siit mõne mantli selga panen, võin sellega põrandaid pühkida. (Naerab). Need riided on mõeldud noorematele meestele. Mina pole siit midagi proovinud – Petra ei teinud ju poodi mulle, vaid kliendile.

Kogu kollektsioon on ajendatud vormelitemaatikast. Kas olete valiku üle uhke?

Vormel on suur osa minu ja kogu meie pere elust. Ma ei kujuta ette, mis muu teda saanukski innustada.

Petra ema Slavica on pärit Horvaatiast. Teie mõlemad tütred räägivad nii inglise kui serbohorvaadi keelt. Millised suhted on teil abikaasa kodumaaga?

Seal on minu teine kodu. Horvaadi kultuur ja inimesed on vapustavad. Imetlen seda maad palju rohkem kui Inglismaad.

Mille poolest Slavica erineb Briti naistest?

Ida-Euroopa naised on värvikad ja tulised. Slavica paneb paika iga äripartneri, kes julgeb talle vastu hakata (naerab). Hakkad vastu, virutab Slavica rusikaga. See mulle meeldibki. Ida-Euroopa naised ei ole mökud.

Slavica on teist palju pikem, kas see teid ei sega?

Üldse mitte. Mul on maailma kõige õnnelikum abielu. Ma ei kujuta end ette ühegi teise naisega. Pikkusel pole mu abielus mingit tähtsust, oluline on klapp. Armusin Slavicasse esimesest silmapilgust ja see pole kunagi meie vahelt kadunud. Slavica on aidanud mul F1 äri kujundada ja suunata. Tema osalust on ses maailmas peaaegu sama palju kui minu oma.