KULDNE LÕPP: Levadia kapten Marek Lemsalu (paremal) juubeldab oma seitsmendat Eesti meistri tiitlit tähistava karikaga. Foto: Teet Malsroos
Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
17. november 2008, 00:00

Lemsalu: sisetunne ütleb, et aeg sai ümber

Kolm aastat järjest kaptenina FC Levadia Eesti meistriks tüürinud Marek Lemsalu kinnitas pärast laupäevast mängu TVMKga, et tema jalgpallurikarjäär on läbi. "Sisetunne ütleb, et aeg on ümber. Muu elu hakkab peale," lausus ta.

Keskkaitsja Lemsalu viimane tööpäev jalgpallurina oli mitmekesine. Esmalt jagas ta mängu vaheajal tribüünil Levadia noormängijatele aukirju, sekkus 85. minutil vahetusest ja tegutses ründajana ning võttis mängu järel vastu meistrikarika.

Nüüd võtab Lemsalu jalgpallist puhkuse ja läheb tööle Eestis ehitusseadmete müügiga tegelevasse Norra ettevõttesse. "Ühe aasta olen jalgpallist kindlasti eemal. Levadia omanik Viktor Levada küll ütles, et ma ei saa jalgpallita hakkama. Aga eks aasta näitab, kui suur igatsus peale tuleb," rääkis Lemsalu.

Seitse korda Eesti meistriks tulnud – neli korda Floraga, kolm Levadiaga – ning Saksamaa ja Norra klubides mänginud Lemsalu valiti 1996. aastal Eesti parimaks ja 2006. aastal Eesti meistriliiga parimaks jalgpalluriks. Eesti koondises jäi ta arvele 86 mängu ja 3 väravat.

Karjääri eredaimate mängude nimetamisel jäi Lemsalu hetkeks mõttesse, aga valis siis välja kaks viigimängu. "Klubitasandil 2006. aasta UEFA karikasarja teises eelringis võõrsil FC Twentega tehtud 1:1 viik ja koondisega kindlasti kohtumine Monacos, kus Šotimaaga 0:0 mängisime.

Paradoksaalsel kombel ei võitnud me kumbagi matši, aga need olid põhimõttelised mängud. Me ei olnud head, aga võtsime oma viigid ära," meenutas Lemsalu.