Jalgpall
19. detsember 2008, 00:00

Dortmundi Borussia ütles Sander Purile jälle "ei"

Saksamaa suurklubi Dortmun-di Borussia loobus teist korda Eesti koondise ja Tallinna Levadia poolkaitsja Sander Puri palkamisest.

Esmalt kutsus Borussia Puri testimisele suve algul ja teatas otsusest augustis. Mõne nädala eest käis tänavu koondise põhituumikusse kerkinud 20aastane paremäär end Dortmundis uuesti näitamas – kuni eile tuli teine "ei".

"Asi polnud absoluutselt Sanderi tasemes – ma ei tea päris raudselt kinnitada, aga kuuldavasti olid kõik treenerid Sanderi värbamise poolt. Ent lõpliku otsuse teinud hoopis Borussia finantsdirektor," selgitas Levadia spordidirektor ja abitreener Marko Kristal.

Siit johtuva loogilise järelduse – et Levadia küsis liigsoolast hinda – lükkas ta ümber: "Ei, seda küll kindlasti mitte. Lihtsalt selgus, et duublisse Borussia kedagi praegu osta ei taha. Ja otse esindusmeeskonda Sander veel ei pääse, see on ka selgemast selgem."

Kristal lisas, et Puri jätkab Levadias harjutamist ja klubi talle uute võimalike kosilaste otsimist.

"Päris käed rüpes pole me istunud, aga väga aktiivselt tegutsenud samuti mitte. Sellepärast tahtsimegi sakslastelt võimalikult kiiret vastust, et saaks selguse," tähendas Kristal. "Ja pealegi: kust me võisime pärast esimest Borussias käiku teada, et teine tuleb?"