Jalgpall
25. veebruar 2009, 17:09

Andres Oper: samm Inglismaale või Araabiale lähemale (7)

Andres Operi koduklubi Kerkrade Roda teatas, et ei kasuta õigust pikendada suvel Eesti jalgpallikoondise ründajaga lepingut. "See tähendab: nüüd on päris kindel, et lahkun hooaja lõpus Rodast," sõnas Oper.

Operi leping Hollandi klubiga lõpeb 1. juulil. Kuna FIFA reeglid lubavad mängijal kuus kuud enne lepingu tähtaega hakata endale uut meeskonda otsima, tähendab Roda otsus, et nüüd on see õigus ka Operil.

"Nüüd on ka juriidiliselt selgus majas ja töö võib ametlikult alata," sõnas Oper Õhtuleht Onlainile. "Roda finants- ja tabeliseis, lisaks ühinemine järgmisest hooajast muudavad klubi tuleviku väga ebaselgeks. Lahkun suvel siit kindlasti, aga mitte Roda vihavaenlasena."

Kuhu Eesti koondise aegade suurim väravakütt, 31 aastat juba turjal, siis siirduda sooviks?

Oper: "Tahaks ikka Inglismaa ära proovida. Jaanuaris oli sealt juba paar varianti, üks neist läks päris konkreetseks, aga Roda polnud siis nõus mind müüma ega laenama. Ei taha öelda, mis klubidest jutt - äkki õnnestub huvi uuesti üles soojendada. Parem rääkida siis, kui asi tehtud."

Samas lisas ta, et huvi on tuntud ka "päris imemaadest" ja Õhtulehe andmetele, kas jutt käib Katarist, vastas: "Ja ka veel kaugemalt idast."

Oper ei välista Araabiasse kolimist, ent soovib kindlasti vältida Vjatšeslav Zahovaiko saatust - naftašeigid kipuvad sageli treenerite-mängijate teenetest varakult loobuma. "Ma pole otseselt millelegi vastu. Inimesed võivad arvata, mida tahavad, aga mina pean arvestama, et jalgpalluri karjäär on väga lühike. Kui rahaliselt on pakkumine ikka nii meeletult parem, siis tuleb kaaluda. Kui selline valik mu ees saab seisma, tuleb kindlasti kõva pearagistamine."