Üheksa aastat välisklubides leiba teeninud Urmas Rooba naaseb Eestisse.Foto: Teet Malsroos
Jalgpall
27. veebruar 2009, 22:10

Rooba: Hollandi variant luhtus. Tuleb Florasse (2)

Eesti jalgpallikoondise Urmas Rooba sõlmib esmaspäeval lepingu Tallinna FC Floraga, ootamatust võimalusest siirduda Hollandi kõrgliigasse ta enam kõnelda ei soovi.

Õhtulehe andmetel avanes Rooba umbes nädal tagasi lootus panna end proovile ühes Hollandi meistriliiga klubis. Kuid nüüd ei soovi 30aastane vasakkaitsja tollest variandist enam kõnelda, öeldes vaid: "Oli, siis oli. Langes ära. Ma ei taha sel teemal enam kõnelda." Väidetavalt haigestus Rooba vahetult enne testiaega.

Küll kinnitas ta, et naaseb nüüd FC Florasse, kust peaaegu kümnend tagasi laia maailma - või õigemini Taani - lendas. Esmalt tõusis ta FC Midtjyllandis üheks sealse liiga paremaks vasakkaitsjaks, tasuks leping ja Taani meistritiitel FC Kopenhageniga. Veelgi hiilgavama karjääri nurjasid aga järjestikused rasked vigastused.

Mullu mängis Rooba Turu Palloseura, kuid uueks hooajaks Soomes uut lepingut ei sõlminud. Eesti koondist on Rooba esindanud 70 korda.

"Muidugi tahtsin veel välismaal proovida, aga ei tulnud midagi välja. Tahan mängida, Flora pakkus võimalust - arvan, et see saab olema mõlemale poolele kasulik tehing," sõnas Rooba.