Talisport
29. aprill 2009, 00:00

Kas Oper kolib Kreekasse? (19)

 

Eesti jalgpallikoondise ründaja Andres Oper sai pakkumise Kreeka klubilt Saloniki Iraklis. Paari nädala jooksul loodab ta otsuse langetada.

Õhtulehe andmetel tegi Oper pühapäeval kiirvisiidi Kreekasse. Iraklise klubiga tutvumas ja võimalikku ühist tulevikku arutamas. Ning on saanud kreeklastelt juba ka lepingupakkumise.

"Käisin, jah, ja see polnud esimene läbirääkimistevoor. Aga rohkem pole praegu rääkida," sõnas Oper eile õhtul Õhtulehele.

Iraklise treener on kuulus ukrainlane Oleg Protassov, kes väidetavalt Operi ründetugevdusena ise välja valis. "Kes siis Liidu kuulsat ründepaari Protassov – Blohhin ei teaks? Aga Protassovi endaga ma kohtunud ei ole, paar sõna rääkinud küll," sõnas Oper.

Ta lisas, et loodab otsuse teha nädala-paari jooksul. Ning mainis, et Iraklise pakkumine on konkreetseim, aga mitte ainuke.

"Kaks varianti on veel. Pean selgusele jõudma, kas võtan varblase peos või jään midagi suuremat ootama," möönis 31aastane väravakütt. Ta tõdes, et Iraklis oleks varblane peos, aga muudest võimalustest ei soostunud rääkima. Poetas vaid, et seal pole liigad veel lõppenud.

Eelmisel nädalavahetusel lõppenud Kreeka meistrivõistlustel sai Iraklis 10. koha. Sealse meedia andmeil vaevleb Iraklis parajas majanduskitsikuses, mängijate palgad viibivad vähemalt paar kuud. "Kõik peab olema väga konkreetselt paberil. Garantiidega ja nii edasi," teab Oper, kuidas lõunamaalastega suhelda.

Ta kuulub küll endiselt Kerkrade Roda hingekirja, ent kuna Hollandi klubi ei kasutanud võimalust temaga kontrahti pikendada, võib uut kosilast otsida. Leping Iraklisega algaks suvest.