LAHKUJAD: Endine Eesti koloonia Watfordis – Andrei Stepanov (vasakul) ja Mart Poom. Foto: Mati Hiis (arhiiv)
Jalgpall
12. mai 2009, 00:00

Watford ütles Andrei Stepanovile viisakalt ei (8)

Enam pole Watfordi jalgpalliklubis ühtegi Eesti ekskoondislast: nädala eest lõpetati leping Mart Poomiga, äsja loobuti Andrei Stepanovist.

Kui Poomist mindi lahku ennetähtaegselt, siis Stepanovist mitte. Tema oli Inglise esiliigasse võetud vaid hooaja lõpuks – nüüd kuulis keskkaitsja aga, et uueks aastaks Watford teda enam ei vaja.

«Peatreener ütles, et olin trennis tubli, aga kahjuks ei saanud piisavalt platsile. Ta selgitas, et palkab pigem varumeheks mõne noorema kohaliku mängija kui välismaalase. Viisakas vestlus oli,» kirjeldas Stepanov. «Aga lõpuni ma muidugi ei tea, kas põhjus peitus klubi kehvas rahalises seisus või selles, et mind lihtsalt ei tahetud.»

Kuigi ta salamisi ikka uut lepingut lootis, tõdes pallur, et ei lahkunud Inglismaalt halvas meeleolus.

«Ma pole hetkekski kahetsenud, et sinna läksin. Nautisin tõesti iga minutit. Sain näha, kuidas asjad tippjalgpallis käivad – nii väljakul kui selle ümber. See oli võrreldes Venemaaga ikka hoopis võimsam kogemus. Täielik maailmaklass! Ei kujuta ette, mis kõrgliigaklubides siis veel toimub,» ei varjanud Stepanov.

Edasise karjääri kohta ei oska ta veel midagi kosta. Näiteks eile harjutas kogenud mees koos Floraga – aga seda tegi ta ka enne Inglismaale siirdumist.

«Watfordi treener lubas paari klubiga rääkida. Loodan vaikselt, äkki tuleb sealt midagi. Aga seni ootan ja püüan end korralikus vormis hoida,» nentis Stepanov.