Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
14. jaanuar 1999, 00:00

Kolm maailmameistrit Tallinnas

Kuigi külm on kaanetanud veed, on sõudmise maailmameistritel asja Tallinna. Laupäeval peetakse siin sõudeergomeetrite võistlus Alfa 99. TOP-i tennisehallis peetav võistlus on omataoliste hulgas kuues. Nimekaid külalisi on osalejate seas mitmeid. Sloveeniast tuleb 1995. aasta ühepaadi maailmameister ja 1997. aasta maailma karika võitja Iztok Cop, kellele pakub konkurentsi 1990. aasta maailmameister ja kahekordne MK-sarja võitja Jüri Jaanson. Põhjanaaber Klaus Geiger on ergomeetrisõudmise spetsialist, sel alal on ta tulnud 1996. aastal maailmameistriks.

Copist ja Jaansonist vähemnimekad pole nende põline konkurent Vaclav Chalupa Tšehhimaalt, Barcelona olümpiahõbe ja kahekordne MK-sarja võitja. MM-võistlustelt on tšehh võitnud hulga medaleid, kuid kuld puudub.



Austerlane Horst Nussbaumer on oma maa neljapaadi koosseisus mullune MM-pronks. Lätlane Andris Reinholds on kahel viimasel aastal tõusnud maailma ühepaadimeeste eliiti.



Tallinna võistlusel osalevad loomulikult ka Eesti olümpialootused Leonid Gulov, Tõnu Endrekson, Silver Sonntak jt. Eelsõidud TOP-i tennisehallis algavad laupäeval kell 11, finaalid kell 15.