Eesti jalgpallikoondise ründaja Andres Oper.Foto: Svetlana Zaitseva
Jalgpall
16. juuli 2009, 10:23

Andres Oper kinnitas, et siirdub Hiinasse! (9)

Eesti koondise kõigi aegade resultatiivseim mängija Andres Oper kinnitas Õhtulehele, et on sõlminud lepingu Hiina meistriliigaklubiga Shanghai Shensua. "Kõik on ametlik," lausus Oper.

Hiina klubi hollandlasest tehniliselt direktorile Stan Valckxile viidates kirjutab Hollandi ajaleht De Telegraaf, et Oper sõlmis pooleaastase lepingu, mida on võimalik aasta võrra pikendada.

"Andres sõidab täna Hiinasse, et läbida meditsiiniline ülevaatus. Augustis algab tänavustel Hiina meistrivõistlustel teine pool," vahendab De Telegraaf Operi agendi Chiel Dekkeri sõnu. Andres Oper kinnitas Õhtulehele, et de Telegraafis kirjutatu vastab tõele.

Shanghai Shensua on Hiina viimase aja üks edukamaid klubisid. Nii 2005., 2006. kui ka 2008. aastal võideti Hiina meistrivõistlustel hõbemedal. Käimasoleval hooajal on nad 15 voorust kogutud 22 punktiga tabelis kuuendal kohal. Mängida on veel 15 vooru.

Eeldusel, et Oper läbib meditsiinilise kontrolli edukalt, saab Shenhuast tema neljas välisklubi. Aastatel 1999 - 2003 mängis Oper Taanis Aalborgi meeskonnas, millele järgnesid kaks hooaega Venemaal Moskva Torpeedo ridades. Viimased neli hooaega kuulus Oper Hollandi klubi Kerkrade Roda ridadesse, kust ta aga suve hakul lepingu lõppedes lahkus.

#g_242#