VÄRSKE VERI: Üks Tammeka uutest mängijatest – Konal Secran. Foto: Teet Malsroos
Jalgpall
15. august 2009, 00:00

Tartu Tammeka vutisats profistub: palgal juba kuus välismaalast! (22)

Eesti jalgpalli meistriliiga punane latern Tartu Tammeka on uute partnerite näol saamas uut hingamist, suve jooksul on klubiga liitunud üheksa uut mängijat – neist kuus välismaalast – ja lisa on tulekul. "Rauda taome tuliselt," kinnitab Tammeka juhatuse liige Madis Hünerson.

Juuni lõpus asusid Tammeka etteotsa uued juhid. Klubi uus president on Eestis tuntud mängijateagendi Babak Afshari – on üritanud välismaale vahendada levadialast Sander Puri – eestlannast abikaasa Jane Afshar ning spordidirektor sakslane Gerhard Wagner.

Uute partnerite toel on klubi viimaste nädalatega palganud koosseisujagu uusi mängijaid ehk sisuliselt on hooaega täisamatööridena alustanud võistkond profistumas.

Tammeka hingekirja kuuluvad koguni kuus välismaalast: Saksamaa kodanikud Badr Hamdouchi, Konal Secran ja Frederick Stehling, austerlane Bernhard Scharner, kreeklane Panagiotis Vouis ja Kameruni riigi alam Eric Fidele Afila Oleme.

Lisaks võeti Levadiast laenule Artjom Artjunin ja Anton Aristov ning vabaagendina liitus põline tartlane Timo Teniste. Samuti on Hünersoni sõnul vaid aja küsimus ühe brasiillase liitumine. "Mängijad on saadud klubi uue juhtkonna abiga. Kokkulepped on nende sõlmitud," märgib Hünerson.

Paratamatult kerkib küsimus, miks soovib seltskond sakslasi siduda end meistriliiga põhjas vireleva vutiklubiga? "Armastus jalgpalli vastu," lausub Hünerson.

"Praegu on Eesti jalgpallielu koondunud Tallinnasse ja Ida-Virumaale. Pikaajaline soov, luua Tammekast klubi, kus Lõuna-Eesti mängijad saaksid kõrgel tasemel mängida, ilma et peaks Põhja-Eestisse kolima, on täiesti käega katsutav ja realiseeritav," räägib Hünerson ja rõhutab, et viimasel ajal on Tammekale tõhusalt abi osutanud ka Tartu linn.

Meistriliigas on Tammeka 22 mängust kogutud kesised 8 punkti. Eelviimasel kohal paiknev Tallinna Kalev on kahe ja kaheksanda positsiooni hõivav Paide Linnameeskond üheksa silma kaugusel. Tammeka eesmärk number üks on kindlustada järgmiseks hooajaks meistriliigakoht. "Selleks on esimesed vajalikud sammud astutud – järgmised sammud on klubi turunduse ning noorte- ja naistejalgpalli olukorra parandamine," lubab Hünerson.

Peatreener Norbert Hurt on eesmärgi täitmise osas optimistlik: "Mul on kasutada rohkem võimalusi ning trennis on tempo märgatavalt kõrgem." Osad täiendused on Tammeka eest juba väljakul käinud, kuid punktilisa veel teenitud pole.

Täna kell 17 Tamme staadionil algavas mängus Nõmme Kaljuga saab Hurt kasutada aga kõiki uusi mängijaid.