IKKA AMETIS? Kuigi Aavo Sarap peaks justkui olema vallandatud, vaatas ta eile õhtul Kalevi duubelmeeskonna mängu. «Täidan töökohust,» kommenteeris mees. Foto: Marianne Loorents
Jalgpall
25. august 2009, 00:00

Kas Kalev vallandab Aavo Sarapi? (10)

Tallinna Kalevi jalgpalliklubis käib tõsine möll. Juhatuse liikmed ei suuda kokku leppida, kas vallandada peatreener Aavo Sarap või mitte. Sarap jälgib mängu eemalt ega oska segadusest suurt midagi arvata.

Reedel tekkis Aavo Sarapi ja Kalevi juhatuse liikme Raimo Nõu vahel konflikt. Üleeilsel liigamängul Levadiaga Sarap treeneripingil ei istunud. "Pidin jääma eemale ühe juhatuse liikme nõudmisel," lausub Sarap lakooniliselt.

Kus suitsu, seal tuld: nädalavahetusel vallandus jutt, et Sarap on kehvalt esinevast Kalevist vallandatud.

Üks: vallandatud... Teine: ikka ametis

"Jah, oleme töösuhte lõpetanud. Teatasin Aavole sellest reedel," ütles Nõu eile pärastlõunal. Tema sõnul jätkab hooaja lõpuni juhendajatoolil senine duubli treener Daniel Meijel.

"Mul ei ole midagi ütelda. Juhatuse liikmetelt tuleb väga erinevat juttu. Tahaksin ka ise nende lõplikku otsust kuulda," kostis Sarap nõutult.

"Praegu ehk esmaspäeval kell 15.40 pole midagi selge. Pole midagi otsustatud, veel vähem kedagi vallandatud. Hommikul arutasime, õhtul arutame edasi," andis teine juhatuse liige Kaido Mägi olukorrale uue värvi.

Ta lisas: "Tegemist on kahe inimese egode põrkumisega. Kõik tunnevad Aavo Sarapit: ta ei ole maailma lihtsaim inimene. Ja Raimo Nõu on teine samasugune. Aga mina üritaks leida lahendust, kutsuda tüli osapooli lepitusele, mitte lüüa uksi kinni. Omavahel on öeldud asju, mida võiks tagasi võtta."

Nõu mainis õhtul: "Mina küll olukorra lahendamiseks erilisi võimalusi ei näe."

Põhjused: sisekliima, tulemused, palk

Nõu sõnul said Sarapile saatuslikuks meeskonna kehvad tulemused – Kalev on meistriliigas eelviimasel kohal – ja kehv sisekliima.

"Kes arvab, et soovisime Janno Hermansoni, Edwin Stüfi, Priidu Ahvena ja Aleksander Kuslapi lahkumist, eksib. Mängijate rahulolematus on märk, et midagi on valesti," märkis Nõue. "Hõõrumisi on olnud juba pikemat aega. Aavo on tihti väga otsekohene, aga nüüd sai meie mõõt täis."

"Jah, mängijate ja klubi ning minu ja klubi vahel saab rääkida pingetest küll. Aga mis minu arvates on klubis mäda, ei taha ma küll avalikkuse ees rääkida," sõnas Sarap.

Nõu tõi välja veel ühe teguri – Sarapi Kalevi olude kohta väga kõrge palga. Samuti kinnitas ta, et klubi on treenerile võlgu ("Ja mitte ainult treenerile."), kuid lubas need klaarida.

"Minu palk pole kindlasti klubi kehva majandusliku seisu põhjus. Mu palk ei kuulu kindlasti ka meistriliiga esimesse poolde," vastas Sarap.

Sarap Kalevis

2006. aastal aitas Aavo Sarap tõsta Tallinna Kalevi jalgpallimeeskonna esiliigast meistriliigasse. Kuidas on meeskonnal seal läinud?

2007 – 6. koht

2008 – 8. koht

2009 -? (hetkel on Kalev tabelis eelviimane ehk 9.)