Eesti uudised
30. september 2009, 21:50

Netipervert "hispaanlanna" ahistas kokku enam kui 700 noormeest (47)

Pealtnägijas avalikustatud internetiahistajal oli ainuüksi Eestis 43 ohvrit, kellest üks ka möödunud aastal endalt elu võttis. Ühtekokku šantažeeris "hispaanlanna" enam kui 700 noormeest üle üle Euroopa. Nüüdseks on teada, et tegemist on töötu 22aastase hispaania noormehega, kes elab koos vanematega. 

 Saates üles astunud 15aastane Kaspar (nimi muudetud) oli üks paljudest õnnetutest, kes Hispaaniast pärit perverdi küüsi langes. Kaspar sattus lõksu sarnaselt endalt möödunud aastal elu võtnud Sten Kalmaga. 

Poiss kirjeldas, kuidas suhtlemisportaal Rate.ee kaudu temaga ühendust võtnud end Elishaks kutsunu endast paljastavaid pilte saatis ning noormehelt sama vastu soovis. Kui Kaspar oli talle viimaks endast alastifoto saatnud, alagaski väljapressimine. "Hispaanlanna" nõudis üha rohkem ja rohkem, ähvardades paljastavad fotod vastasel juhul interneti avarustes kõigile nähtavaks teha. 

 "Ütles, et tee poose... lase sperma kõhu peale

Ajaks, mil Kaspar oma vanematele kõik üles tunnistas, oli "hispaanlanna" teda juba aasta aega ahistanud ning nõudnud poisilt juba videoklippe, mis üha räigemaks muutusid.

"Ütles, et tee poose... lase sperma kõhu peale, ja siis kahe päeva pärast tahtis lihtsalt kuidas ma onaneerin," tõi Kaspar võikaid näiteid. Viimaks sai temast sõnaotseses mõttes perverdi pantvang, kes pidi kindlatel kellaaegadel väljapressijaga ühendust võtma.

"Õhtul oli alati kindel kellaaeg kell üheksa, mil pidin msn-is olema ja kui sain, siis päeval kell kolm," rääkis Kaspar. Poisi isa sõnul sattus poeg mõnikord lausa paanikasse, kui kartis, et ei jõua restoranist, kus pere üheskoos õhtust sai, õigeks ajaks koju.

Neli kuud pärast tutvuse algust teatas pervert viimaks, et ta polegi naine, vaid hoopiski mees ning saatis endast pilte ja koguni helistas oma ohvrile ning tutvustas end Benjaminina. Viimaks saatis ta Kasparile ka endast tehtud intiimseid videoid ning viis väljapressimise uuele tasemele, sundides Kasparit ja üht teist ohvrit koos pornovideot tegema.

Õnneks ei suutnud nurkaaetud noorukid seda teha, ning saatsid mõlemad eraldi video.

Kaspari ema ei mõiasta tänini, kuidas poeg sedavõrd kaua vastupidas. Kui ema tõe teada sai, küsis ta pojalt, kas tal ei olnud enesetapu mõtteid?

"Ta ütles, et õnneks veel ei ole," meenutas naine telesaates.

Sõltumata politseilt abi otsimisest elas kogu pere õuduses edasi, sest pervert jätkas samas vaimus, samal ajal kui korravalvurid kutsusid pere ütlusi jagama alles nädal pärast appikarjet.

"See on ikka "fantastiline", et meil see asi niikaua aega võtab," kurtis murest murtud Kaspari ema Pealtnägijale.

 Hispaania politsei viivitab perverdi vahistamisega

Prokuratuur teatas juba kevadel, et sariahistaja isik on neile teada, aga nime välja ei öeldud ning uurimine anti edasi Hispaania ametivõimudele, kuna seal on antud kuriteo eest karmimad karistused. Kui meil oleks maksimaalne karistus kolm aastat, siis Hispaanias kuni kaheksa aastat.

Prokuratuur uskus, et Hispaania politsei tegi oma töö ära, kuid seda kuni Kaspari pere kaebuseni. Prokuratuur soovitab kõigil, keda nimetatud ahistaja tülitanud, viimane lihtsalt ära blokeerida ning mitte mingil juhul tema sõna kuulata.

 Nii viimaks Kaspar tegigi ja ehkki ahistaja on temaga teiste ohvrite kaudu proovinud ühendust võtta, pole ta oma ähvardust, noormehe pildid netti üles riputada, teoks teinud.

Alates mullu oktoobrist tegi poiss perverdist väljapressijale endast lugematu hulga fotosid ja ligi 30 intiimset videot.

Miks aga Hispaania politsei veel perverdi peatamiseks midagi ette pole võtnud, pole tänini selge. Prokuratuuri andmetel on uurimine Hispaanias veel pooleli.

Teadaolevalt Eesti keelt Benjamin ise ei osanud, kuid tal oli internetikeskkonnas üks eestlannast tuttav, kes teda tahtmatult aitas. Nimelt palus ta aegajalt tõlkida etteantud lauseid Eesti keelde, et neid siis ohvritega suhtlemisel kasutada.