Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
9. november 2009, 00:00

Superüllataja Kotšegarov: «Ma isegi ei mõelnud, et võiksin võita!» (3)

Esimest korda täispikal triatlonil startinud Kirill Kotšegarov jõudis Floridas täistabamuseni, triumfeerides Eesti tippajaga 8:24.29. Ühtlasi pääses ta järgmiseks aastaks mainekale Hawaii Ironmanile.

«Finišis oli pea täiesti tühi,» rääkis 8000dollarilise peaauhinna saanud Kotšegarov: «Ma olin üllatunud, et püstitasin Eesti rekordi. Ma isegi ei mõelnud, et võiksin võita. Miinimumeesmärk oli läbida distants alla üheksa tunni.»

23aastane Kotšegarov ujus 3,8 km ajaga 53.44, sõitis 182 km rattaga 4:28.03ga, mis oli parim tulemus, ja jooksis maratoni ajaga 2:57.11. Kirill Litovtšenkole kuulunud kaheksa aasta vanust Eesti tippmarki parandas Kotšegarov seitsme ja poole minutiga!

«Ujumises ja rattasõidus ootasingi korralikku aega, jooks oli üllatus,» arutles Jüri Käeni õpilane Kotšegarov, kes läbis maratoni esimest korda elus. «Mul pole kunagi nii head enesetunnet olnud. Abiks oli Meelis Albert. Tiivustavalt mõjus ka publiku ergutamine.»

Viimast lihvi Florida võistluseks andis Kotšegarov ookeani taga 13. oktoobrist. «Põhiettevalmistust alustasime juba pärast Pühajärve triatloni,» lausus Käen. «Aeg alla 8:30 valmistas mullegi üllatuse. Kirilli suurim pluss oli see, et ta läks pingevabalt võistlema.»

Milline tulevik ootab Kotšegarovit? Käen: «Ironmani elu käib Hawaii järgi. Kuid seal on hoopis teised tingimused kui Floridas. Mõni ei talugi Hawaii olusid. Rattasõidu järel võib Kirill olla eesotsas. Jooks tuleb raske.»