Kergejõustik
15. detsember 2009, 07:02

19aastane Igor Sjunin – uus kolmikhüppelootus (1)

Kolmikhüppe olümpiavõitja Jaak Uudmäe auhinnavõistlusel Eesti juunioride rekordi 16.21 püstitanud Igor Sjunin on treener Toomas Klaubi sõnul tulevikulootus, kellel on kõik eeldused jõuda eliitseltskonda.

Klaup räägib Kohtla-Järvelt pärit Sjuninist ülivõrdes. "Sellist materjali näeb treener tavaliselt iga 20–30 aasta järel," lausub Klaup. "Kui paljude Eesti hüppajate häda on vilets kiirus, siis Igor on 100 m jooksnud ajaga 11,00."

Uudmäe olevat Sjuninile öelnud, et suvel hüppab ta 16.50-16.60. Klaubi plaanid on veelgi julgemad. "Meie eesmärk on saavutada stabiilsus 16.70 kandis ning pääseda Euroopa meistrivõistlustel kvalifikatsioonist edasi," nendib treener.

Klaubi kinnitusel mõtleb Sjunin treeningutel kaasa. "Vabal ajal vaatab ta tippude videoid," märgib juhendaja. "Mulle tundub, et Igorist tuleb ka hea kaugushüppaja. Treeningutel on ta maandunud 7.40 kandis."

Maaülikoolis esimesel kursusel loodusvarade kasutamist ja kaitset õppiv Sjunin sai Eesti passi tänavu 19. augustil. "Igoril on suhteliselt hea eesti keel," kinnitab Klaup. "Ta õpib usinalt, koolis tal võlgnevusi pole."

Pärast emakssaamist naaseb sporti kolmikhüppaja Veera Baranova. "Sisehooajal proovib ta viievõistlust," ütleb Klaup. "Suvel üritab pääseda mitmevõistluses Euroopa karikavõistluse koondisse. Kindlasti hüppab ka kolmikut."